ΔΗΚΟ: «Kαθοριστική η συμβολή Χριστοδουλίδη στην άρση του εμπάργκο», χαιρετίζει την απόφαση ο υποψήφιος πρόεδρος

FILE PHOTO: O Νίκος Χριστοδουλίδης. Στιγμιότυπο από βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook




Την πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία, χαιρετίζει το Δημοκρατικό Κόμμα, σημειώνοντας την ιδιαίτερα καθοριστική συμβολή του τέως υπουργού Εξωτερικών και ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως επίσης και του Αμερικανού Γερουσιαστή Μπόμπ Μενέντεζ.

«Με την άρση του εμπάργκο θα επιτρέπεται η έγκριση εξαγωγών, επανεξαγωγών και μεταφορών αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη που ενισχύει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως τέτοια θα πρέπει να αξιοποιηθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρετίζει την απόφαση της Ουάσιγκτον για πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία αντικατοπτρίζει το επίπεδο των υψηλών σχέσεων ανάμεσα σε Λευκωσία και Ουάσιγκτον, όπως επίσης και τη γεωστρατηγική σημασία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η καίριας σημασίας απόφαση της αμερικανικής Κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια με καταλυτικής σημασίας την υπογραφή της δήλωσης «προθέσεων» Κύπρου – ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου 2018 στην Ουάσιγκτον.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Aπόφαση ορόσημο χαρακτήρισε ο Αναστασιάδης την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: