“This is Cyprus” και στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις! Παράσταση στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωταγωνιστικό ρόλο της Κύπρου (video)

FILE PHOTO: Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, Δημήτρης Συλλούρης, στο βίντεο του καναλιού Αλ Τζαζίρα, όταν είπε τη φράση “This is Cyprus”. Φωτογραφία via Αλ Τζαζίρα video




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Κυπριακή Δημοκρατία και να μην το θέλει, να επιμένει να το κρύβει, να εκδίδει ανακοινώσεις άλλα ντ΄ άλλων, δεν μπορεί να αποφύγει το γεγονός ότι θα είναι στη μεγάλη εικόνα των συζητήσεων για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Δεν το αναφέρει η αντιπολίτευση, ούτε το προτάσσουν προεδρικοί υποψήφιοι, αλλά βοούν τα στοιχεία. Και τα στοιχεία, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας (καθημερινά από τον Φάνη Μακρίδη στο «Φιλελεύθερο»), δεν έχουν διαψευστεί.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η Κύπρος, η γνωστή εταιρεία για την ακρίβεια, που για κάποιο άγνωστο λόγο έχει κάλυψη από ένα αόρατο χέρι, συνδέεται ως φαίνεται με τα όσα συνταράσσουν την Ελλάδα αυτή την περίοδο.

  • Με τη γνωστή υπόθεση των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών επικοινωνιών, που μεταξύ άλλων στόχευαν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ προηγήθηκε η υπόθεση με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Ακόμη και να μην θεωρεί η Κυβέρνηση (γιατί άραγε;) ότι επιβάλλεται να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση, να ξετυλίξει στο νήμα από τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και να φθάσει μέχρι την Κύπρο, θα έπρεπε τούτο να γίνει από άλλους θεσμούς.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως εμπλέκονται και Κύπριοι πολίτες, οι οποίοι κλήθηκαν από τις ελληνικές Αρχές για να δώσουν κάποιες εξηγήσεις/ διευκρινίσεις. Ούτε προφανώς αυτό θεωρείται θέμα για να κινητοποιήσει τις κυπριακές Αρχές.

Όταν θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ερχόμενη εβδομάδα και αναφερθεί η Κύπρος και πολλές μάλιστα φορές, ας αποφύγουν στη Λευκωσία να καταφύγουν στη γνωστή μέθοδο της συνωμοσιολογίας και της… ανακάλυψης εχθρών.

Όπως έγινε, για παράδειγμα, στην πρώτη αντίδραση της Κυβέρνησης στη γνωστή υπόθεση του διεθνούς ρεζιλέματος, που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. Όταν η Κυβέρνηση κλείνοντας στα μάτια στα όσα όλοι είχαμε παρακολουθήσει και ακούσει -με τη διεθνούς φήμης ατάκα «This is Cyprus»- έσπευσε να διασυνδέσει τον τηλεοπτικό σταθμό με την Τουρκία. Για να δημιουργήσει, στην κοινή γνώμη, τους γνωστούς συνειρμούς. Δεν τους βγήκε, όμως, καθώς το βίντεο «φώναζε» για το τι είχε συμβεί.

Όταν θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις υποκλοπές, θα μπουν όλα τα θέματα και όσα θα αφορούν στην Κύπρο ενδέχεται να είναι σοβαρά και πιεστικά.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, στη Λευκωσία τι θα κάμουν; Θα επιμένουν πως δεν έχουν καμία σχέση; Για να αποδειχθεί πως δεν έχουν καμία σχέση, θα πρέπει να γίνει (νέα) έρευνα. Και η έρευνα να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήματα. Γνώριζε ή όχι τις δραστηριότητες της εταιρείας; Όχι τις… μετεωρολογικές, αλλά των παρακολουθήσεων.

Γνώριζε το κυπριακό Κράτος πως έχοντας την έδρα της η εταιρεία στο νησί, έπρεπε να ελέγχει την εξαγωγή των προϊόντων της; Μπορεί να ερευνήσει και να απαντήσει (εάν δεν το γνωρίζει) κατά πόσο η εταιρεία είχε Κύπριους πολίτες ως υπαλλήλους, διευθυντές; Είχε και πελάτες κι εάν ναι, τι υπηρεσίες αγόρασαν;

  • Αληθεύει πως έχει πωληθεί και στην Κύπρο το περιβόητο βαλιτσάκι; Εάν ναι, ποιοι το αγόρασαν και πώς το χρησιμοποίησαν;
  • Αληθεύει πως σε «ανύποπτο χρόνο», η Κυβέρνηση είχε ενημερώσει τα κόμματα για δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας;
  • Το γεγονός ότι επιτρέπεται η εμπορία αυτών των προϊόντων, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν να γίνονται παρακολουθήσεις.

Όσο περίπλοκα μπορεί να φαντάζουν τα προϊόντα που προωθούν και πωλούν τέτοιες εταιρείες τόσο πιο εύκολη είναι η διαδρομή. Τα κεντρικά πρόσωπα δεν είναι άγνωστα, εκτός κι εάν υπάρχουν κι άλλα, που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη. Υπάρχουν συνεπώς πρόσωπα, που έχουν ρόλο πρώτου βιολιού και μπορούν να δώσουν εξηγήσεις.

Είναι προφανές πως και να θέλει όλη αυτή η υπόθεση να μείνει στα αζήτητα, θα βγει με τον πλέον επίσημο τρόπο την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και τότε προφανώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα ακολουθήσει -όπως συνήθως- τις εξελίξεις.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η πρώτη NAVTEX θα λήξει και το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα πλεύσει για αλλού: Τι σκέφτονται στην Αθήνα και τη Λευκωσία;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: