Στο Πάνθεον των Αθανάτων, ο «Ματρόζος» της ΕΟΚΑ, ο αγωνιστής Αυγουστής Ευσταθίου, αναφέρει το ΔΗΚΟ

Ο Αυγουστής Ευσταθίου, το παλληκάρι συναγωνιστής του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου. Φωτογραφία Sigmalive




Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Αυγουστή Ευσταθίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Αφοσιωμένος στο θρυλικό αγώνα της ΕΟΚΑ, ο Αυγουστής Ευσταθίου έγινε ο «Ματρόζος» της ομάδας Αυξεντίου και αγωνίστηκε με αυταπάρνηση, σεμνότητα, απαράμιλλο ζήλο και εθνική αξιοπρέπεια.

Έζησε τις τελευταίες στιγμές του Αυξεντίου και άκουσε τα τελευταία του λόγια, στην ηρωική μάχη του Μαχαιρά που ήταν μια από τις μεγαλύτερες πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας στην σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Αιωνία σου η μνήμη Αυγουστή Ευσταθίου.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

“Ο ευπατρίδης Αυγουστής Ευσταθίου, ο συμπολεμιστής του Γρηγόρη Αυξεντίου, πολέμησε καταθέτοντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα τις αρχές και τα ιδανικά για ελευθερία και ανεξαρτησία της πατρίδας μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος των Προεδρικών Εκλογών Αβέρωφ Νεοφύτου, για τον θάνατο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αυγουστή Ευσταθίου.

Είναι με μεγάλη θλίψη που ενημερώθηκα για τον θάνατο του Αυγουστή Ευσταθίου, του «Ματρόζου» της ΕΟΚΑ, σημείωσε.

«Ο ευπατρίδης Αυγουστής Ευσταθίου, ο συμπολεμιστής του Γρηγόρη Αυξεντίου, πολέμησε καταθέτοντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα τις αρχές και τα ιδανικά για ελευθερία και ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Τις πανανθρώπινες αξίες που τον ακολούθησαν και τις οποίες υπηρέτησε πιστά σε όλη του τη ζωή. Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.»

Ιδού το χαμένο έγγραφο: Η μεγάλη πολιτική απάτη και η Αλήθεια… Τα αφηγήματα του ΟΗΕ, που τα …έφαγαν” αμάσητα Κύπριοι πολιτικοί, ήταν ψευδή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: