Όσκαρ, η μικρή χαριτωμένη σκανδαλιάρα φώκια: Μπήκε στο σπίτι, κυνήγησε τη γάτα, ξάπλωσε στον καναπέ… [βίντεο]

Φώκια εισέβαλε σε σπίτι στη Νέα Ζηλανδία Φωτογραφία via video The Guardian




Μια περίεργη νεαρή φώκια επέστρεψε στη θάλασσα αφού εισέβαλε σε ένα σπίτι της Νέας Ζηλανδίας, παρενόχλησε τη γάτα που κατοικούσε, κρεμάστηκε στο διάδρομο για μερικές ώρες ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν στον επάνω όροφο, και ως εκ θαύματος δεν κατέστρεψε τίποτα.

Η οικογένεια Ross στην περιοχή Maunganui ήταν κάτι παραπάνω από λίγο έκπληκτη όταν βρήκαν τη φώκια της Νέας Ζηλανδίας στο σπίτι τους, που απέχει περίπου 150 μέτρα από την ακτή, το πρωί της Τετάρτης.

Ο Phil Ross, ο οποίος τυγχάνει να είναι θαλάσσιος βιολόγος, είπε ότι ήταν ατυχές που ήταν ο μόνος που δεν ήταν σπίτι εκείνη τη στιγμή.

«Το μεγάλο αστείο είναι ότι αυτή είναι πραγματικά η μόνη οικογενειακή έκτακτη ανάγκη όπου θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ένας θαλάσσιος βιολόγος στο σπίτι», είπε. «Έχασα πραγματικά τον χρόνο μου να λάμψω».

Ο Ρος είπε ότι η σύζυγός του, Τζεν, σηκώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Τετάρτης για να πάει στο γυμναστήριο.

«Καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο, κάτι γάβγισε από κάτω και ανακατεύτηκε. Νόμιζε ότι ήταν το σκυλί κάποιου… και δεν το σκέφτηκε πολύ».

Επέστρεψε γύρω στις 7 το πρωί, ανοίγοντας την πόρτα για να βρει «μια χαριτωμένη μικρή φώκια».

«Φοβήθηκε λίγο και κατέβηκε στο διάδρομο στο εφεδρικό δωμάτιο».

Ο Ρος είπε ότι η φώκια είχε καταφέρει να περάσει με τα δύο πτερύγια και να μπει στο σπίτι. Πιστεύει ότι είχε συναντήσει τη γάτα της οικογένειας, την Coco, έξω, αμέσως μετά την αποχώρηση της Jenn από την ιδιοκτησία και πιθανότατα ήταν μέσα για μια ώρα.

«Η γάτα θα είχε πάει να υπερασπιστεί την επικράτειά της και προφανώς η φώκια δεν ήταν τόσο τρομακτική όσο μερικά σκυλιά, οπότε η Κόκο πρέπει να είχε σταθεί στο πλάι του σπιτιού και η φώκια πρέπει να την ακολούθησε».

Η Jenn ξύπνησε τα δύο παιδιά τους, τον Noah, 12, και τον Ari, 10, για να έρθουν και να δουν «το νέο τους κατοικίδιο».

«Νόμιζαν ότι ήταν δροσερό και αρκετά συναρπαστικό, αλλά αγνοούσαν τελείως το γεγονός ότι… σε πολλούς από τους συντρόφους τους δεν θα έρχονταν φώκιες να τους επισκεφτούν στα σπίτια τους».

Η φώκια πέρασε χρόνο στο ελεύθερο δωμάτιο και στον καναπέ προτού η Jenn καταφέρει να τη βγάλει από την μπροστινή πόρτα και στον κήπο.

Ένας δασοφύλακας του Τμήματος Διατήρησης εμφανίστηκε στις 10 π.μ. για να πάρει τη φώκια πίσω στη θάλασσα, μετά από ένα πολυάσχολο πρωινό με κλήσεις σχετικές με τη φώκια.

Η φώκια, την οποία η οικογένεια ονόμασε «Όσκαρ» σε μια μακρά παράδοση να δίνει αυτό το όνομα σε φώκιες στην κοινότητα, αποδείχθηκε ευγενική παρέα, είπε ο Ρος, και ευτυχώς δεν είχε αφοδεύσει μέσα. «Νομίζω ότι θα ήταν αρκετά οριστικό για τα έπιπλα.»

Εν τω μεταξύ, η Coco η γάτα είχε σκαρφαλώσει στο σπίτι του γείτονα. Αρνήθηκε να κατέβει γιατί ήταν «σαφώς αρκετά τραυματισμένη».

Ο Ρος είπε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο να βλέπεις νεαρές φώκιες να περιφέρονται στην περιοχή αυτή την εποχή του χρόνου, επειδή οι νεαρές άρχισαν να απογαλακτίζονται και να βγαίνουν μόνες τους.

«Υποθέτω, όπως όλοι οι έφηβοι, δεν παίρνουν απαραίτητα λογικές αποφάσεις».

Ο πληθυσμός της φώκιας της Νέας Ζηλανδίας επιστρέφει και αποικίζει εκ νέου μεγάλο μέρος του πρώην εύρους τους. Όσο χαριτωμένες κι αν είναι, οι φώκιες μπορούν να κινηθούν γρήγορα και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς εάν αισθανθούν ότι απειλούνται. Μεταφέρουν επίσης μολυσματικές ασθένειες.

Το Υπουργείο Προστασίας Συνιστάται να μείνετε τουλάχιστον 20 μέτρα μακριά, να μην κάνετε δυνατούς θορύβους παρουσία τους και να κρατάτε σκύλους και παιδιά μακριά από το δρόμο τους.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Στο… σκληρό μεροκάματο η 18χρονη εγγονή της Ελισάβετ, κόρη του Εδουάρδου: Κηπουρός για 6,63 £ την ώρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: