Ο Σαλμάν Ρούσντι αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα: “Οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση”, ανακοίνωσε ο πράκτορας του

British-Indian author Salman Rushdie (C) attends a book reading event for his new novel, titled ‘Quichotte’, in Berlin, Germany. EPA, HAYOUNG JEON




Ο Σαλμάν Ρούσντι αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα και η κατάστασή του “οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση” σύμφωνα με τον πράκτορα του.

“Έχει αποσυνδεθεί από τον αναπνευστήρα. Έτσι ο δρόμο προς την ανάρρωση του άνοιξε,” έγραψε ο πράκτορας του, Άντριου Γουάιλι σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα του προς το Reuters.

“Θα χρειαστεί χρόνος. Τα τραύματά του είναι σοβαρά, αλλά η κατάστασή του οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σαλμάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή σοβαρά τραυματισμένος, μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα τη “βάναυση επίθεση” που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, κατά του Βρετανοαμερικανού συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος, σε δήλωσή του, χαιρετίζει τον Ρούσντι για την άρνησή του “να εκφοβιστεί ή να φιμωθεί” και είπε με τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν “μαζί με όλους τους Αμερικανούς και τους λαούς όλου του κόσμου να προσευχηθούν για την υγεία του και την ανάρρωσή του”.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Νέα Υόρκη, United States – Ουάσινγκτον, United States

Ο Λευκός Οίκος “προσεύχεται” για τον Σαλμάν Ρούσντι και στο Ιράν πανηγυρίζουν για τις μαχαιριές: “Τα νέα δεν είναι καλά”, λέει ο αντιπρόσωπος του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: