“Γνωρίζουμε ότι (το τουρκικό γεωτρύπανο) θα έρθει για γεώτρηση, επτά τα πιθανά σημεία”, δηλώνει ο Κασουλίδης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκης Κασουλίδης. Φωτογραφία Cyprus MFA, @CyprusMFA




ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί και ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία μέχρι τη στιγμή των ανακοινώσεων, αναφερόμενος στις πληροφορίες για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου που υποτίθεται ότι εντόπισε η κοινοπραξία Eni-Total, στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση επί του παρόντος.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και το σεργιάνι του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι: “Γνωρίζουμε ότι θα έρθει για γεώτρηση και υπάρχουν επτά πιθανά σημεία”.

Όπως εξήγησε, τα έξι είναι εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, τα τρία είναι σε περιοχές που θεωρεί η Τουρκία ότι ανήκουν στη δική της υφαλοκρηπίδα και τα άλλα τρία ανήκουν σε αδειοδοτημένα οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι αν και εφόσον επιβεβαιωθεί το κοίτασμα στο οικόπεδο έξι, δεν θα προκληθεί περαιτέρω ένταση στην περιοχή.

Μιλώντας στο Alpha News Live η κ. Πηλείδου είπε ότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι εργασίες και ότι το μόνο που μπορούμε να πούμε επί του παρόντος είναι ότι “πάει καλά” η γεώτρηση. Για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις, σημείωσε, και σε περίπου μια εβδομάδα αναμένεται να έχουμε τα αποτελέσματα.

Θυμίζουμε ότι στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ενέργειας είχε αναφέρει ότι εντός των επόμενων ημερών θα είχε διαφανεί η προοπτική για κοίτασμα φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα.

Το μήνυμα Ερντογάν στον “αγαπητό Κεμάλ”: Έτοιμο για την κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: