Ακήρυκτος πόλεμος ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας για το γκολφ: Ο Τάιγκερ Γουντς αρνήθηκε 700 εκατ. πετροδολάρια για να… αλλαξοπιστήσει

File Photo US golfer Tiger Woods during the second round at the 150th Open Golf Championships in St. Andrews, Scotland, Britain, EPA/ROBERT PERRY




Το μεγαλύτερο όνομα του γκολφ, ο Τάιγκερ Γουντς, φέρεται να συναντηθεί την Τρίτη με άλλους παίκτες του PGA Tour σχετικά με τη συνεχιζόμενη απειλή που παρουσιάζει η νεοσύστατη σειρά LIV Golf.

Σύμφωνα με το Fire Pit Collective και το ESPN, ο Γουντς θα είναι ο επικεφαλής σε μια συνάντηση παικτών στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπου το Πρωτάθλημα BMW θα ξεκινήσει την Πέμπτη. Το event του Ντέλαγουερ είναι το δεύτερο από τα τρία τουρνουά στα πλέι οφ του FedEx Cup.

Ένας ανώνυμος παίκτης του PGA Tour είπε στο ESPN, «Είναι μια συνάντηση ώστε οι 20 κορυφαίους παίκτες στον κόσμο να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύμματος για το πως μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το PGA Tour το καλύτερο προϊόν στο επαγγελματικό γκολφ».

Μια συνεδρίαση του συμβουλευτικού συμβουλίου παικτών PGA Tour έχει επίσης προγραμματιστεί για την Τρίτη και ο επίτροπος του PGA Tour Τζέι Μόναχαν πρόκειται να μιλήσει ξεχωριστά σε κάθε παίκτη.

Η Fire Pit Collective έγραψε: «Υποτίθεται ότι όλα είναι στο τραπέζι, από μεγάλα μποϊκοτάζ στο πρωτάθλημα μέχρι το μέλλον του Μόναχαν και έναν μεγαλύτερο συμβιβασμό (με το LIV)».

Το σιρκουϊ LIV που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γκρεγκ Νόρμαν, έχει δελεάσει πολλά αστέρια από το PGA Tour προσφέροντάς τους εννιαψήφια εγγυημένα συμβόλαια. Το ρόστερ του LIV περιλαμβάνει τους Ντάστον Τζόνσον, Μπρουκς Κέπκα, Μπράισον ΝτεΣαμπό, Πάτρικ Ριντ, Μπούμπα Γουάτσον, Φιλ Μίκελσον, τον Ισπανό Σέρτζιο Γκαρσία και τους Σαρλ Σουάρτσελ και Λούις Όστουϊζεν από τη Νότια Αφρική.

Ο Αυστραλός Κάμερον Σμιθ, που αυτή τη στιγμή κατατάσσεται δεύτερος στον κόσμο, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να εγκαταλείψει το PGA Tour για να συμμετάσχει επίσης στο LIV Tour.

Οι παίκτες που συμμετείχαν σε αγώνες LIV τέθηκαν σε αναστολή από το PGA Tour και την περασμένη εβδομάδα ένα δικαστήριο της Καλιφόρνια τάχθηκε στο πλευρό του PGA Tour στην απόφασή του να απαγορεύσει τους παίκτες του LIV από τα πλέι οφ του FedEx Cup.

Ο Γουντς υποστήριξε δημόσια την περιοδεία PGA εν μέσω μιας πλημμύρας αποστατών νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, λέγοντας ενόψει του Open Championship, «Διαφωνώ με (τους παίκτες που πηδούν στο LIV). Νομίζω ότι αυτό που έκαναν είναι ότι γύρισαν την πλάτη τους σε αυτό που τους επέτρεψε να βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Μερικοί από αυτούς τους παίκτες μπορεί να μην έχουν ποτέ την ευκαιρία να παίξουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Αυτό είναι μια πιθανότητα. Δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα ακόμα. Εναπόκειται σε όλους τους μεγάλους φορείς του πρωταθλήματος να αποφασίσουν. Αλλά είναι μια πιθανότητα ότι κάποιοι παίκτες δεν θα έχουν ποτέ, μα ποτέ την ευκαιρία να παίξουν σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, ποτέ δεν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν (το Open Championship), να περπατήσουν στους δρόμους της Augusta National. Αυτό, για μένα, απλά δεν το καταλαβαίνω».

Ο Γουντς απέρριψε μια προσφορά άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενταχθεί στο LIV, είπε ο Νόρμαν σε συνέντευξη στο Fox News αυτόν τον μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο τραμπισμός κυρίαρχη τάση στους Ρεπουμπλικάνους: Όλα δείχνουν ήττα για τη Λιζ Τσέινι στο Ουαϊόμινγκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: