Βαρύ το τίμημα για τους Τσετσένους του μακελάρη Καντίροφ: Αποδεκατίστηκαν στο Σεβεροντονέτσκ [videos]

File photo: Ο μακελάρης Καντίροφ μαζί με τον υπαρχηγό του. Screenshot via YouTube




Πολλοί από τους λεγόμενους «Καντυροβίτες», επίλεκτους Τσετσένους στρατιώτες του μακελάρη Τσετσένου φίλου του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, που δηλώνουν πως στην Ουκρανία “υπερασπίζονται το Ισλάμ”, πέθαναν στη μάχη για το Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Λουχάνσκ, Serhiy Hayday, στο κανάλι Popular Politics στο YouTube στις 7 Ιουλίου.

“Ακούσαμε ότι η πόλη του Σεβεροντονέτσκ καταλήφθηκε τέσσερις φορές. Έτσι, για να καταλάβετε, ο μεγαλύτερος αριθμός στρατιωτών του Καντίροφ έχασε τη ζωή του στο Σεβεροντονέτσκ “, δήλωσε ο Hayday.

Τόνισε ότι ένας από τους αρχηγούς της τσετσενικής μεραρχίας της “Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας” – όπως ονομάζεται-  τραυματίστηκε σοβαρά.

«Μπορεί να είναι μεταξύ ζωής και θανάτου», είπε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, ο Hayday δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής έσπειραν «πραγματικό τρόμο» στην κατεχόμενη πόλη της Κρέμινα. Διώκουν άτομα με φιλοουκρανική θέση ή όσους αρνούνται να συνεργαστούν μαζί τους. Οι ντόπιοι συνεργάτες βοηθούν τους εισβολείς σε αυτό.

Στα τέλη Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός εγκατέλειψε τη βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντόνετσκ και μετακινήθηκε σε πιο οχυρωμένες θέσεις.

Μέχρι στιγμής, ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να μην ελέγχει το 100% της περιφέρειας Λουχάνσκ, παρά τους προηγούμενους ισχυρισμούς.

Κατά τη διάρκεια τεσσάρων μηνών μάχης, τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να προχωρήσουν 30 χιλιόμετρα στην περιοχή.

 

 

 

Mε πληροφορίες από Τhe New Voice Of Ukraine

Κόντρα σε Πούτιν και Λουκασένκο: Αρνητικοί στην εισβολή στην Ουκρανία οι Λευκορώσοι * Ούτε συζήτηση να πάρουν μέρος στον πόλεμο [δημοσκόπηση]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: