Συνεχίζει τα «παιγνίδια» ο Κασουλίδης εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη: Προκάλεσε έρευνα εναντίον του προκατόχου του

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης του Υπουργείου Εξωτερικών στον Χριστοδουλίδη από τον Ιωάννη Κασουλίδη. ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης συνεχίζει τον υπόγειο «πόλεμο» εναντίον του προκατόχου του και υποψήφιου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Με ενέργειες του σημερινού υπουργού ξεκίνησε έρευνα του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία χρησιμοποιούσε υποτίθεται ο ανεξάρτητος προεδρικός για προσωπική προβολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, ο κ. Χριστοδουλίδης πλήρωνε μεταξύ άλλων φωτογράφους να τον ακολουθούν στο εξωτερικό και τους πλήρωνε από το ταμείο Διαφώτισης για το Κυπριακό!

Ο γενικός ελεγκτής μιλά για την ίδρυση και δράση της ομάδας MFA and Friends δηλαδή την ομάδα Φίλων του υπουργείο εξωτερικών την οποία χρηματοδοτούσε με λεφτά του ταμείου Διαφώτισης τα οποία ως γνωστό δίνονται για τις ανάγκες του Κυπριακού.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι χρήματα δίνονταν στο Σύνδεσμο Γυναικών Διπλωματών για διάφορες εκδηλώσεις, για στολές για να τρέχουν σε Μαραθώνιους και άλλες εκδηλώσεις.

Στις παρατηρήσεις του γενικού ελεγκτή απάντησε ο κ. Κασουλιδης στις 14 Απριλίου 2022 ότι τον πληροφόρησαν για την ομάδα MFA and Friends η οποία υποτίθεται χρηματοδοτείτο από τον κ. Χριστοδουλίδη για να τρέχει σε Μαραθώνιους κυρίως. Συμμετείχε και ο ίδιος ως γνωστό.

Ο κ. Κασουλίδης ισχυρίστηκε ότι επί υπουργίας του Νίκου Χριστοδουλίδη άλλαξαν τα κριτήρια για τη χρήση του ταμείου Διαφώτισης για να μην έχουν να κάνουν μόνο με το Κυπριακό.

Όπως διευκρίνισε το ταμείο θα επιστρέψει στην παραδοσιακή του χρήση και όχι για να καλύπτει τα έξοδα φωτογράφων για να συνοδεύουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο εξωτερικό, στη δημιουργία γραφικών, τη διοργάνωση συναυλιών, σε φωταγωγήσεις κτηρίων ή ακόμα και στην ενοικίαση ηχητικού εξοπλισμού.

Ο κ. Κασουλίδης πολύ ευγενικά αναφέρει ότι τέτοιες δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στους σκοπούς του κονδυλίου της Διαφώτισης.

Μεγάλη εκδήλωση στη Λεμεσό: Η νεολαία της πόλης στο πλευρό του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: