Τα κονδύλια της …επανένωσης, η διεφθαρμένη Ευρώπη και ο θρασύτατος κατοχικός ηγέτης: Οι Βρυξέλλες πέταξαν 688 εκατ. ευρώ στο… γάμο του Καραγκιόζη (Ερσίν Τατάρ)

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ συνομιλεί με οδηγό τρακτέρ στην κατεχόμενη Κύπρο. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Από το 2006 μέχρι το 2023, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) έδωσε 688 εκατομμύρια ευρώ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Δίνονται για την υλοποίηση έργων «προκειμένου να διευκολυνθεί η επανένωση της Κύπρου», όπως αναφέρουν οι σχετικές εκθέσεις. Για να διευκολυνθεί η επανένωση.

Τα κονδύλια συνεχίζουν να ρέουν χωρίς κανείς να εξετάζει αν επιτυγχάνουν ή όχι τον σκοπό τους. Πόσο διευκολύνθηκε η επανένωση, δηλαδή; Διευκολύνθηκαν σίγουρα οι Τουρκοκύπριοι να έχουν πρόσβαση στα πλεονεκτήματα της ΕΕ ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Αλλά, όχι τόσο από τα κονδύλια όσο από την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην τους στερήσει την υπηκοότητα, λόγω της υπηκοότητας που διατηρούν σε ένα παράνομο αποσχιστικό καθεστώς. Διευκολύνθηκαν επίσης να αναπτύξουν εμπόριο με την ΕΕ μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας, επίσης όχι τόσο με τα κονδύλια όσο με τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής.

Αν διευκόλυναν τα κονδύλια την επανένωση, φαίνεται από τον τρόπο που η τουρκοκυπριακή ηγεσία αντιμετωπίζει την ΕΕ. Προχτες, ο Ερσίν Τατάρ (όπως και να το κάνουμε είναι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας) είχε νέο παραλήρημα. Σε σημείο να διερωτάται κανείς αν επικοινωνεί πια ο εγκέφαλος του με τη γλώσσα του.

  • «Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση, αδικία και ανομία στη στάση της ΕΕ», έλεγε, σχολιάζοντας τα πρόσφατα Συμπεράσματα της ΕΕ για την Τουρκία και την Κύπρο. Διότι, λέει, επιβλήθηκε στην τουρκική πλευρά να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους Ελληνοκυπρίους στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί επειδή «επιβλήθηκαν» (που είναι ψέμα) οι διαπραγματεύσεις. Λες και η ΕΕ θα ζητούσε κάτι άλλο εκτός από αυτό.

«Παίζονται κάποια παιχνίδια προκειμένου να μας αναγκάσουν να δεχτούμε μια λύση που θα μας επιβάλουν. Εμείς δεν θα υποκύψουμε σε αυτά τα παιχνίδια». Αυτά τα παιχνίδια είναι η πολιτική της επανένωσης. Που υιοθετεί η ΕΕ και δίνει κονδύλια για να την διευκολύνει.

Τα κονδύλια τα εισπράττει ο Τατάρ αλλά την επανένωση την βλέπει έτσι: «Στόχος της Ελλάδας και των συμμάχων της είναι να μετατρέψουν την Κύπρο σε Κρήτη, να αποκλείσουν την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο και να προσπαθήσουν να περικυκλώσουν την Ανατολία καθώς επίσης και να μετατρέψουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε μια μειονότητα μέσα στην ίδια της την πατρίδα».

Αυτά τα 688 εκατομμύρια ευρώ, όμως, θα έπρεπε να τα επιστρέψει στην ΕΕ, αν θεωρεί ότι δίνονται για «να περικυκλώσουν την Ανατολία» και «να μετατρέψουν την Κύπρο σε Κρήτη». Όπως και τα διαβατήρια της ΕΕ θα έπρεπε να τα επιστρέψουν οι Τουρκοκύπριοι. Ή, τουλάχιστον, όσοι συμμερίζονται αυτούς τους παραλογισμούς του Τατάρ. Έστω, τα μέλη της οικογένειας του Τατάρ και των «υπουργών» του!

«Ολόκληρο το παράνομο υπουργικό συμβούλιο κατέχει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας και γυρίζει με αυτά τον κόσμο και προσπαθούν να πείσουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει», έλεγε στον «Φιλελεύθερο» εκπρόσωπος της κυβέρνησης (24 Αυγούστου 2021).

Πάνω από 110 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι έχουν ταυτότητα και πάνω από 80 χιλιάδες έχουν και διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κι όμως, έχουν έναν ηγέτη, που μιλά για την ΕΕ και στάζει δηλητήριο.

  • Θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες εντός της ΕΕ, έλεγε προχτες, «μια τέτοια κατάσταση θα είναι η αρχή του τέλους μας. Εάν η βόρεια Κύπρος δεν βαδίσει στο δρόμο της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας ως ένα ξεχωριστό κυριαρχικό κράτος, θα γίνει τροφή για την ΕΕ και θα μας περιμένουν πολύ άσχημες μέρες».

Ταυτόχρονα, το ψευτο-«υπουργείο εξωτερικών» του καθεστώτος, με αφορμή την επέτειο ένταξης της Κύπρου, έβγαλε ανακοίνωση για να κατηγορήσει την ΕΕ ως αποκλειστικά υπεύθυνη για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο νησί διότι «αποδέχθηκε άνευ όρων την ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου ως πλήρες μέλος της, κατά παράβαση των δικών της θεμελιωδών αρχών και αξιών καθώς και των διεθνών συνθηκών».

Είναι η ΕΕ που παραβιάζει αρχές και αξίες, όχι η κατοχή. Η ΕΕ δεν θα έπρεπε να ελέγξει πού στο καλό πάνε τα εκατομμύρια και πώς εξυπηρετούν το σκοπό της επανένωσης; Είδαν καμιά πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση από το 2006 που τα δίνουν; Διευκολύνθηκε η επανένωση ή διευκολύνθηκε η εμβάθυνση της διχοτόμησης;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι οπαδοί της όποιας λύσης, η ασέβεια στη Δημοκρατία και τα …κορόιδα οι Ευρωπαίοι: Όταν οι “δικοί” μας πυροβολούν συνειδητά τα… πόδια  της Πατρίδας μας και δεν ντρέπονται…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: