Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο: Σε πύρινο κλοιό με ισχυρούς ανέμους 10 μποφόρ

File photo: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις φλόγες για δεύτερο 24ωρο στο Ρέθυμνο. Photo via @amna_news (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Η επιχείρηση κατάσβεσης στο Ρέθυμνο συνεχίζεται και μόνο από τα πεζοπόρα τμήματα διότι τα εναέρια μέσα δεν επιχειρούν την νύχτα και έχουν πλέον αποσυρθεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, το μέτωπο στο Αμπελάκι έχει πλέον οριοθετηθεί, ενώ υπό έλεγχο είναι και η φωτιά έξω από τα Σακτούρια.

Νωρίτερα, είχε χαρακτηρισθεί κρίσιμη η κατάσταση στην φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Μέλαμπες στο νότιο Ρέθυμνο, με τις αρχές να έχουν δώσει εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια. Μέχρι να πέσει η νύχτα, στο σημείο επιχειρούσα συνολικά 130 πυροσβέστες, 27 πυροσβεστικά οχήματα, 3 ελικόπτερα, 10 πεζοπόρα τμήματα ενώ συνδράμουν και τμήματα εθελοντών.

Οι νέες μεγάλες αναζωπυρώσεις οφείλονται στους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή ενώ η νέα φωτιά ξέσπασε μεσημέρι της Δευτέρας. Η πύρινη λαίλαπα κατακαίει έκταση κοντά στα Σακτούρια του δήμου Αγίου Βασιλείου. Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ταταράκης σε άμεση επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά είχε ζητήσει την συμβολή ελικοπτέρων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, και είχε επισημάνει ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο τα εναέρια μέσα που ακόμη τότε πετούσαν δεν μπορούσαν να κάνουν εύστοχες ρίψεις.

Φωτιά στο Κορωπί: Επιχειρούν επόδειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: