Προς εταιρίες δημοσκοπήσεων: Όταν αναφέρεστε στο Πολιτικό Μάρκετινγκ, να ξέρετε τι ρωτάτε για να μην γελοιοποιείστε! Λίγος σεβασμός σε μας και στον κόσμο!




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Παρακολούθησα την ψεσινή συζήτηση στην τηλεόραση του Σίγμα, με τα αποτελέσματα της Prime Consulting για τις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές 2023. Δεν θα κρίνω την ποιότητα των ερωτημάτων, όμως θα σταθώ σε ένα σημείο, το οποίο θεωρώ ανεπίτρεπτο και διατυπωμένο με επιπόλαιο τρόπο.

Μεταξύ των ερωτημάτων για το “Τι Εκλογές Επιθυμούν οι Κύπριοι”, οι επιλογές ήταν τρεις: (1) Ουσίας, (2) Πολιτικού Μάρκετινγκ, και (3) Ιδεολογικής Επικράτησης. Και ερωτώ: Για την επιλογή 2, αυτοί που έστησαν τα ερωτήματα, γνωρίζουν τι είναι το Πολιτικό Μάρκετινγκ; Κι αν γνωρίζουν (που φαίνεται πώς όχι), ο κόσμος γνωρίζει για να απαντήσει σωστά;

  • Για να γίνει κατανοητό, ας το πάρουμε από την αρχή, όπως ξεκινάω να διδάσκω το μάθημα του Πολιτικού Μάρκετινγκ στις πανεπιστημιακές τάξεις της Νέας Υόρκης*:

“Το Πολιτικό Μάρκετινγκ έρευνά τις ανάγκες της κοινωνίας με απώτερο σκοπό να ικανοποιήσει αυτές τις ανάγκες”.

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε με τον πιο απλό τρόπο τι είναι το Πολιτικό Μάρκετινγκ, ξαναρωτώ: Σε αυτές τις εκλογές, μόνο το 2% των Κυπρίων θέλει τους πολιτικούς του να ερευνήσουν τις ανάγκες τους και να βρουν λύσεις στις ανάγκες αυτές; (φωτό με αποτέλεσμα).

Επιεικώς γελοίο!

Όπως γίνεται κατανοητό, το ερώτημα ήταν άστοχο και ασεβές για μια επιστήμη που κάποιοι στερηθήκαμε οικογένειες, σπαταλήσαμε και σπαταλάμε χρόνια μελέτης, μεταναστεύοντας για να το κτίσουμε, σχεδιάσουμε, διδάξουμε και μεταλαμπαδεύσουμε σε όλο τον κόσμο.

  • Όλα τα σχετικά άρθρα και οι ακαδημαϊκές μελέτες όλων αυτών των ετών είναι στη διάθεσή του καθενός δωρεάν, στο Google και Google Scholar. Μπορούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο μελέτης πριν κτίσουν τόσο σημαντικά ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της κοινωνίας.

Γι αυτό, θα παρακαλούσα όπως τέτοιες ερωτήσεις και αναφορές να γίνονται με μεγαλύτερο σεβασμό στην ίδια την επιστήμη του Πολιτικού Μάρκετινγκ, τους επαγγελματίες που το υπηρετούν και τον κόσμο που δικαιούται να ξέρει πριν απαντήσει. Σε διαφορετική περίπτωση, τέτοιες προσεγγίσεις εκθέτουν και γελοιοποιούν τις ίδιες τις εταιρίες, που χάνουν την αξιοπιστία τους.

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal. Από το 2019, ειναι ο πρώτος επιστήμονας που σχεδίασε και διδάσκει το μάθημα Πολιτικού Μάρκετινγκ στη Νέα Υόρκη, στο Πανεπιστήμιο St. John’s. Σχετικό άρθρο ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Οι χειρότερες εκθέσεις για την Κύπρο από τα Ηνωμένα Έθνη: Η Λευκωσία δεν μπορεί να «καταπιεί» το περιεχόμενο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: