“Πώς η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα όλο και πιο έντονα”: Ο Ερντογάν έβαλε στο μάτι και τα Δωδεκάνησα, “είναι πληγή”…

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Dimitar Kovacevski, και μέλη των αντιπροσωπειών τους, στο Dolmabahçe Presidential Office, στην Πόλη. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Στην φωτογραφία του επικεφαλής του ακροδεξιού τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Devlet Bahceli), με χάρτη που απεικονίζει ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως τουρκικό έδαφος, αναφέρεται η ανταπόκριση του  από την Αθήνα της NordwestZeitung. Το κείμενο υπογράφει ο Ferry Batzoglou.

Σχολιάζει ότι προφανώς ο «πιστός εταίρος του Τούρκου Προέδρου» -γεγονός που αποδίδει ιδιαίτερο ειδικό βάρος στα λεγόμενα και πόσο μάλλον στις κινήσεις του, όπως τονίζει ο ανταποκριτής- σκέφτηκε πως «μια εικόνα λέει περισσότερα από χίλιες λέξεις» και έβγαλε αυτή την φωτογραφία που επιδοκίμασαν στο Twitter και οι «Γκρίζοι Λύκοι» μέσω του επίσημου λογαριασμού τους που μετράει περί τους 325.000 ακολούθους.

Το άρθρο, υπό τον ενδιάμεσο τίτλο «Διεκδικήσεις ελληνικών νησιών», εξηγεί την φωτογραφία με τον χάρτη όπου όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η Ρόδος, η Κως, η Σάμος, η Λέσβος, η Κρήτη, αλλά και πολλά άλλα, εμφανίζονται με το εθνικό χρώμα της Τουρκίας.

Σημειώνει ότι ο Bahceli προβάλλει απροκάλυπτα εδαφικές διεκδικήσεις στην ελληνική επικράτεια, κάτι που για τους Έλληνες σημαίνει τερατώδη πρόκληση, αν και δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, όπως υπενθυμίζει ο αρθρογράφος.

Πριν από μόλις μερικές εβδομάδες είχε βάλει στο μάτι και τα Δωδεκάνησα λέγοντας ότι «το θέμα των Δωδεκανήσων είναι μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμη», κάνοντας λόγο για άδικη κατάληψη των Δωδεκανήσων από τους Έλληνες και προειδοποιώντας ότι «η κλεμμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της είτε με τη θέληση είτε με το ζόρι».

Το δημοσίευμα στη συνέχεια αναφέρεται στην ιδεολογική εχθρότητα των «Γκρίζων Λύκων» απέναντι σε Έλληνες, Εβραίους, Ισραήλ, «σιωνιστές» Χριστιανούς, Αρμένιους, Ευρωπαϊκή ένωση (Ε.Ε.), Βατικανό και ΗΠΑ.

Σημειώνει ότι ήταν υπό παρακολούθηση στην Ευρώπη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ το 2015 η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε κάνει σχετική δήλωση προσάπτοντας στους «Γκρίζους Λύκους» υπερτίμηση της τουρκικής εθνότητας και υποτίμηση των άλλων εθνοτικών ομάδων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη φιλελεύθερη έννομη τάξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Οι εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας έχουν κλιμακωθεί έντονα τον τελευταίο καιρό λόγω της διαμάχης για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ανατολικό Αιγαίο και την απαίτηση της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων, κάτι που η Αθήνα αρνείται με την αιτιολογία ότι η Τουρκία αποτελεί μία μόνιμη απειλή για την Ελλάδα, επισημαίνεται στο άρθρο.

Αναφέρεται στις πρόσφατες κατηγορίες του Τούρκου Προέδρου απέναντι στην Αθήνα περί καταπίεσης της «λεγόμενης τουρκικής μειονότητας» στη Ρόδο, την Κω, τη Δυτική Θράκη και τη Βορειοανατολική Ελλάδα, γεγονός που η Αθήνα αρνείται κατηγορηματικά, πόσο μάλλον εφόσον σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα «δεν διαβιούν στην ελληνική επικράτεια εθνικές μειονότητες, μόνο μουσουλμάνοι Έλληνες», όπως διευκρινίζεται.

Καταλήγει με αναφορά στην Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον Ιούνιο και την νέα συμφωνία της Αθήνας με την αμερικανική εταιρεία οπλικών συστημάτων Lockheed Martin για αγορά υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Η Τουρκία σκοπεύει επίσης να ενισχύσει την αεροπορία της με αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, κινήσεις που σύμφωνα με τον Ferry Batzoglou δείχνουν ότι «έχει ξεκινήσει ο επόμενος γύρος στην κούρσα εξοπλισμών μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων εταίρων του ΝΑΤΟ».

ΠΗΓΗ: NordwestZeitung, Ferry BatzoglouHow Turkey provokes Greece harder and harder

Το τριπλό παιχνίδι της Τουρκίας με τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ: Η ταραχοποιός της Δύσης και ο αυταρχικός Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: