“Ο Πούτιν επιχειρεί να διχάσει τη Δύση”, υποστηρίζει η Telegraph: “Μείζον πρόβλημα η αναξιοπιστία του Προέδρου της Ρωσίας”

Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with members of the Russian Security Council via teleconference call at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, Russia, 22 July 2022. EPA, MIKHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Είναι τέτοια η δυστυχία που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που μπαίνει κανείς στον πειρασμό να ‘αρπαχτεί’ από οποιοδήποτε καλό νέο, όπως η συμφωνία που υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη, για την εξαγωγή των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Τα παραπάνω γράφει σε κύριο άρθρο η εφημερίδα Telegraph.

Σημειώνει ότι θα άμβλυνε την επισιτιστική κρίση η οποία έχει προκαλέσει αναταραχή στον κόσμο τους τελευταίους μήνες, ειδικά μεταξύ των φτωχότερων χωρών.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λόγος που χρειάστηκε μία συμφωνία ήταν καταρχήν η ανάλγητη απόφαση του Κρεμλίνου να χρησιμοποιήσει την τροφή ως όπλο σε μία απόπειρα να εκβιάσει τη διεθνή κοινότητα. 

Όπως φαίνεται από τη συνέχιση αυτού του πολέμου, ακόμη και στη μεταχείριση των δικών του στρατιωτών, το ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης είναι επουσιώδες για τον Ρώσο ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin).

Πρέπει να υπερπηδηθούν πολλά εμπόδια ακόμη προτού μπορέσει να επανεκκινήσει η ελεύθερη ροή σιτηρών: πρέπει να απομακρυνθούν οι νάρκες, τα πλοία να κατευθυνθούν μέσα από τα εκρηκτικά που παραμένουν, και άλλα σκάφη να επιθεωρηθούν για όπλα.

Αλλά το πρόβλημα που είναι πιο δύσκολο να ξεπεραστεί θα είναι η εμπιστοσύνη ότι ο Putin θα τηρήσει τον λόγο του. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ουκρανοί δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη. Γνωρίζουν ότι αυτός ο πόλεμος είναι πιθανό να τραβήξει, και ότι οι τακτικές του αντιπάλου τους και η αναξιοπιστία του σημαίνουν ότι τα καλά νέα μπορεί σύντομα να τα διαδεχθούν κακά νέα.

Οι ηγέτες της Δύσης πρέπει τώρα να προετοιμάσουν τους δικούς τους λαούς για να αντιμετωπίσουν τα ίδια αυτά γεγονότα. Από τα σιτηρά μέχρι το φυσικό αέριο, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να διαιρέσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στους μήνες και στα χρόνια που έρχονται. 

Το κόστος που θα επιβάλει ο Putin θα είναι αναμφίβολα υψηλό. Πρέπει σήμερα να το αναγνωρίσουμε αυτό και να προετοιμαστούμε για τις θυσίες που έρχονται, καταλήγει το άρθρο.

ΠΗΓΗ: TelegraphΚύριο άρθρο – Putin is trying to divide the West. We must prepare. Υπότιτλος: The toughest problem will be ensuring the Russian leader sticks to his word

Ο αμερικανικός στρατός υμνεί την Κούρδισσα αντάρτισσα που δολοφόνησαν οι Τούρκοι: Οργή στην Ουάσιγκτον για τη μεγάλη απώλεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: