Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του ελικοπτέρου στη Σάμο: Στο νοσοκομείο ο Ρουμάνος πιλότος, ζωντανός και ο τέταρτος επιβαίνων [videos]

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης των τεσσάρων επιβαινόντων. Πηγή φωτογραφίας: samos24.gr




Νεκροί είναι σύμφωνα με του υπουργείο Υγείας δύο επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε το μεσημέρι στη Σάμο την ώρα που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Παλαιοχώρι του νησιού.

Πρόκειται για τα δύο μέλη του πληρώματος που εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους πριν από λίγη ώρα.

Ο Ρουμάνος πιλότος εντοπίστηκε σώος και οδηγείται στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος, λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος επιβαίνων.

Πρόκειται για έναν από τους δύο χειριστές του ελικοπτέρου με καταγωγή από την Μολδαβία, ο οποίος κολύμπησε και κατάφερε να βγει στην ακτή παρασυρόμενος από τα υπόγεια ρέματα.

Στο ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία επέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί κι ένας Έλληνας μεταφραστής.

Κατά αυτόπτη μάρτυρα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος κι εξαφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος είπε ότι κατάφεραν να βγουν την τελευταία στιγμή από το ελικόπτερο ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης.




Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Όσον αφορά στη διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος, ο Αερολιμεναρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα και να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

 




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Συνολικά 264 δασικές πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα στη χώρα: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή την Πέμπτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: