Μεθοδική κλιμάκωση από τον αρχιπροπαγανδιστή του Ερντογάν: “Αν θέλαμε ένταση θα κάναμε υπερπτήσεις στην Αθήνα”, απειλεί ο Αλτούν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον στενό του συνεργάτη και υβριστή της Ελλάδας και της Κύπρου, Φαχρετίν Αλτούν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρτόια, via AA




Σε ακόμη ένα παραλήρημα που προφανώς δεν οφείλεται σε καύσωνα αλλά σε μεθοδική κλιμάκωση των προκλήσεων από το καθεστώς Ερντογάν, προχώρησε ο Φαχρεντίν Αλτούν, αρχιπροπαγανδιστής του Τούρκου προέδρου από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Μιλώντας στον Μανώλη Κωστίδη, ανταποκριτή της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο στενός συνεργάτης του αυταρχικού ισλαμιστή ηγέτη προχώρησε ένα βήμα παραπάνω από τα… κλασσικά.

Εκτός του ότι επανέλαβε τα απαράδεκτα ότι δηλαδή η Τουρκία δεν κάνει υπερπτήσεις πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, με βάση τις γνωστές της αναθεωρητικές απόψεις, είπε -ο αθεόφοβος- ότι «αν θέλαμε ένταση θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τη χερσόνησο της Αττικής».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η διακοπή επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν θα συνεχιστεί» και εξέφρασε την ενόχληση της Τουρκίας γιατί η Ελλάδα καταγγέλλει τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Και υποστηρίζει ότι χρειάζεται απ’ ευθείας διάλογος, προφανώς στη λογική ότι ο διάλογος εφ’ όλης της ύλης βολεύει την Άγκυρα καθώς θα φέρει συμβιβασμούς.

Σε ό,τι αφορά την πώληση αμερικανικών F-16 ο Αλτούν εκφράζει αισιοδοξία. «Θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή» υποστηρίζει, παρά το μπλόκο του Κογκρέσου.

Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή της Άγκυρας, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν απέκλεισε έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινίζει πού θα γίνουν έρευνες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αλτούν θεωρείται ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του ισλαμιστή ηγέτης της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αποκλειστική συνέντευξη στην «Κ» είναι η πρώτη ενός αξιωματούχου της τουρκικής κυβέρνησης, κατόπιν της αυξημένης έντασης που κορυφώθηκε μετά τον Απρίλιο, τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών, την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την απόφαση του κ. Ερντογάν να διακόψει κάθε επαφή με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Τα μηνύματα και οι απόψεις του κ. Αλτούν ίσως έχουν αξία για να καταλάβουμε πώς βλέπει και διαβάζει η Αγκυρα τα γεγονότα και πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Τα αίματα και οι νεκροί της Κύπρου χάρισαν στην Ελλάδα τη Δημοκρατία: “Κουράγιο μικροκόρη μας που μας εγίνης μάνα”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: