Μαλιωτάκη, Πάππας και Μπιλιράκης ξέσπασαν κατά του Ερντογάν: Όχι αμερικανικά όπλα στην Τουρκία κ. Μπάιντεν

FILE PHOTO: US President Joe Biden walks from the Oval Office of the White House in Washington, DC, USA. EPA, Yuri Gripas, POOL




«Μία φωτογραφία αξίζει 1.000 λέξεις και η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Ερντογάν, του Ρώσου Πούτιν και του Ιρανού Ραΐσι θα πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση Μπάιντεν και στο Κογκρέσο ότι η Τουρκία δεν μπορεί και δεν είναι αξιόπιστη”.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Βικόλ Μαλιωτάκης και ο Δημοκρατικός σνάδελφος της, Κρις Πάππας. Τόνισαν και τα εξής:

“Προτρέπουμε τους συναδέλφους μας και στις δύο πλευρές Η Τουρκία μπορεί να είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αλλά υπό τον Ερντογάν, συνεχίζει την απρόκλητη επιθετικότητα απειλώντας τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, διατάζοντας στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και υπονομεύοντας τις κυρώσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας και τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Επίσης, (οι Τούρκοι) συνεχίζουν να παραβιάζουν τους νόμους των ΗΠΑ κατέχοντας τους ρωσικής κατασκευής S-400 που απειλούν την υποδομή ασφάλειας του ΝΑΤΟ. Μετά από (αυτά που συνέβησαν) σήμερα, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αρνηθούμε να δώσουμε στην Τουρκία αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο ΓΚΑΣ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗΣ

Ως απάντηση στο ταχέως επιδεινούμενο πολιτικό κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis – Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριντα), ο οποίος υπηρετεί ως Συμπρόεδρος του Hellenic Caucus και του Hellenic – Israel Alliance του Κογκρέσου, καταδίκασε σκληρά τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδος.

Σημειώνοντας την αστάθεια που προκαλεί αυτή η συμπεριφορά για την περιοχή και τους παραλληλισμούς μεταξύ της ρητορικής του Erdogan έναντι της Ελλάδας και της εχθρικής γλώσσας του Ρώσου Προέδρου Putin προς την Ουκρανία, ο Bilirakis προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν μπροστά στην υπεράσπιση της Ελλάδας, ενός μακροχρόνιου και σταθερού συμμάχου των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του Biliraki έρχεται έπειτα από την ψήφιση στην Βουλή των Αντιπροσώπων του Αμυντικού Προϋπολογισμού, ο οποίος περιλαμβάνει τροπολογία που υποστήριξαν οι βουλευτές Bilirakis, Pappas, Malliotakis, και Pallone.

Το λεκτικό (της τροπολογίας) θα εμποδίσει τον Πρόεδρο Biden από το να πουλήσει τα F-16 στην Τουρκία και θα θέσει σε εφαρμογή την απαραίτητη επίβλεψη του Κογκρέσου προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν χρησιμοποιεί τα F-16 για να παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας.

Το παραπάνω έρχεται σε συνέχεια αρκετών δικομματικών ενεργειών από την ομάδα των νομοθετών που εναντιώνονται στην απόφαση της Διοίκησης Biden να πουλήσει τα F-16, τα κιτ εκσυγχρονισμού αυτών και άλλα προηγμένα όπλα και εξοπλισμό στην Τουρκία παρά το γεγονός ότι κατέχει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 και συνεχίζει να παραβιάζει τον νόμο των ΗΠΑ καθώς και της αυξανόμενης πολεμικής ρητορικής και επιθετικότητας απέναντι στην Ελλάδα, τον αξιόπιστο και δημοκρατικό σύμμαχο της Αμερικής στο ΝΑΤΟ».

Τα μαχητικά F-35 και οι απειλές της Τουρκίας στο Αιγαίο στο “τραπέζι” των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας και της Αμερικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: