Υψώθηκε ξανά η Ουκρανική σημαία στο Φιδονήσι: Μετά την φυγή των Ρώσων εισβολέων [photos]

H ουκρανική σημαία διακρίνεται στο υψηλότερο σημείο του νησιού, μετά την έπαρσή της εκ νέου, κατόπιν της αποχώρησης των δυνάμεων εισβολής της Ρωσίας. Photo via Twitter




To Φιδονήσι επέστρεψε επίσημα στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Natalia Humeniuk, επικεφαλής του κέντρου Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων της Νότιας Ουκρανίας, η οποία μίλησε σε ενημέρωση στο Κέντρο Μέσων Ουκρανίας – Ukrinform.

“Η σημαία της Ουκρανίας έχει εγκατασταθεί στο Φιδονήσι. Η στρατιωτική επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί και επί του παρόντος το έδαφος έχει επιστραφεί στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας”, είπε.

Σύμφωνα με την Humeniuk, ο εχθρός αυτή τη στιγμή δεν σημειώνει πρόοδο στην χερσαία προέλαση. Επομένως, εφαρμόζεται η συνήθης μέθοδος αεροπορικών και πυραυλικών χτυπημάτων.

“Τα στρατεύματά μας προχωρούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο – αργά αλλά σταθερά, όπως είπαμε, στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής επιχείρησης, τηρώντας σιωπή γι’ αυτό. Όπου απελευθερώνουμε μια περιοχή, πρώτα εδραιώνουμε τις θέσεις μας πριν ανακοινώσουμε την επιτυχία. Στην ξηρά, ο εχθρός δεν έχει επιτυχία στην προέλασή του, γι’ αυτό αυτή τη στιγμή εφαρμόζει τις τακτικές των αεροπορικών και πυραυλικών πληγμάτων. Σήμερα, τα ξημερώματα, πύραυλοι έπληξαν ξανά το Novovorontsovtsi και πολλές άλλες κοινότητες στα βόρεια της περιοχής της Χερσόνας“, είπε ο Humeniuk.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Αλλά λόγω του γεγονότος ότι ο βομβαρδισμός ήταν διάσπαρτος, τα δεδομένα δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Όπως αναφέρει η Ukrinform, μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ολοκλήρωσαν στρατιωτική επιχείρηση για να καθαρίσουν το Φιδονήσι από ρωσικό εξοπλισμό και όπλα μετά την φυγή των εισβολέων στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία.

 

 

Με πληροφορίες από Ukrinform

Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Γεωργία: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να συνδεθούμε με ΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: