Η Βρετανία ετοιμάζεται για καύσωνα ρεκόρ την επόμενη εβδομάδα: Πανικός αλλά και στοιχήματα για τους 41C

epa10068962 People eat out on the Southbank with The Palace of Westminster, home to the Houses of Parliament, in the background in London, Britain, 13 July 2022. EPA/TOLGA AKMEN




Η Βρετανία ετοιμάζεται για την πιο ζεστή μέρα της ιστορίας της την επόμενη εβδομάδα: Οι θερμοκρασίες προβλέπεται να φτάσουν το ρεκόρ των 41C τη Δευτέρα.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της Mail One και της Daily Mail που υπογράφουν οι MARK DUELL, KATIE FEEHAN, JAMES TOZER και RICHARD MARSDEN

Η Βρετανία πρόκειται να ζήσε την πιο ζεστή μέρα της ιστορίας της την επόμενη εβδομάδα με πρωτοφανή 41 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ανέφεραν σήμερα οι μετεωρολόγοι καθώς τα σχολεία πρόσφεραν στα παιδιά την άδεια και οι επιβάτες των τρένων προειδοποιήθηκαν για χάος.

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι υπάρχει τώρα 60% πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο των 38,7 C (101,6 F) που σημειώθηκε στο Cambridge στις 15 Ιουλίου 2019 – μια πιθανότητα που έχει διπλασιαστεί από την αρχή αυτής της εβδομάδας, όταν ήταν στο 30%.

Τμήματα του Λονδίνου πρόκειται τώρα να φτάσουν τους 41 βαθμούς Κελσίου την επόμενη Δευτέρα και τους 39 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη, σύμφωνα με το BBC Weather – και τα δύο θα σπάσουν το ρεκόρ που ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό των 38,5 βαθμούς Κελσίου στις 10 Αυγούστου 2003.

Η εταιρεία στοιχημάτων Ladbrokes δίνει τώρα πιθανότητες στο 1/2 ότι η πιο καυτή ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έρθει την επόμενη εβδομάδα. Η ζέστη ανεβαίνει από την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες έχουν επίσης ρεκόρ καύσωνα με υψηλούς 47 βαθμούς Κελσίου.

Το Met Office έχει προειδοποιήσει για «εκτεταμένες επιπτώσεις στους ανθρώπους και τις υποδομές» από την Κυριακή έως την Τρίτη, γεγονός που οδήγησε στη γέφυρα Hammersmith να τυλιχτεί σε ασημί μονωτικό φύλλο για να αντανακλά τον ήλιο κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Η γέφυρα Grade II* στο Δυτικό Λονδίνο είχε ένα «σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας» 420.000 λιρών που έχει τοποθετηθεί για να μειώσει την πίεση στα χυτοσίδηρο βάθρα της, στα οποία τα κατάγματα διευρύνθηκαν σε έναν καύσωνα τον Αύγουστο του 2020 και την ανάγκασαν να κλείσει.

Η γέφυρα -η οποία άνοιξε ξανά στους πεζούς, τους ποδηλάτες και την κυκλοφορία του ποταμού τον Ιούλιο του 2021- έχει τώρα αυτό που το συμβούλιο χαρακτήρισε ως «γιγάντια μονάδα κλιματισμού σε καθεμία από τις τέσσερις αλυσίδες βάθρου», οι οποίες είναι αγκυρωμένες στην κοίτη του ποταμού και έχουν ρυθμιστεί ως διατηρείται κάτω από 13 C (55 F) το καλοκαίρι. Εάν κάποιο από αυτά φτάσει στους 18C (64F), η γέφυρα θα κλείσει.

Το σύστημα ψύξης τρέχει τώρα τη νύχτα και τμήματα των αλυσίδων που βρίσκονται πάνω από τη στάθμη του νερού στη γέφυρα 135 ετών πάνω από τον ποταμό Τάμεση τυλίγονται σε ασημί μονωτικό φύλλο που αντανακλά τον ήλιο.

Τα σχολεία ετοιμάζονται να στείλουν τους μαθητές στα σπίτια τους νωρίς, ακυρώνοντας τα μαθήματα και απαγορεύοντας στα παιδιά να παίζουν έξω σε μια σειρά μέτρων που θεωρούνται ότι η χώρα προετοιμάζεται για τη ζέστη που σπάει ρεκόρ.

Οι μαθητές σε τρία δημοτικά σχολεία στο Χέρεφορντσάιρ έχουν ήδη ενημερωθεί ότι δεν θα τους επιτραπεί να παίζουν έξω, αφού το Met Office εξέδωσε 72ωρη πορτοκαλί προειδοποίηση για «ακραία ζέστη» που αποτελεί «κίνδυνο για τη ζωή» από την Κυριακή. Τα σχολεία ενθαρρύνουν επίσης τους μαθητές να φορούν μπλουζάκι και σορτς αντί για κανονικά ρούχα για να τους βοηθήσουν να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Η Ακαδημία Χέρεφορντ ανακοίνωσε νωρίτερα έναρξη και λήξη της σχολικής ημέρας, ενώ οι γονείς στα δημοτικά σχολεία Marlbrook, Little Dewchurch και St Martin είπαν ότι τα μαθήματα PE θα καταργηθούν και οι μαθητές δεν θα επιτρέπεται να παίζουν έξω. Μια επιστολή πρόσθεσε: «Δίνουμε επίσης στους γονείς την επιλογή να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τη Δευτέρα».

Εν τω μεταξύ, το κοινοτικό σχολείο Crestwood στο Eastleigh του Hampshire, είναι μεταξύ των σχολείων που ακύρωσαν την αθλητική ημέρα, λέγοντας ότι «δεν πιστεύουμε ότι είναι ασφαλές για τους μαθητές να είναι έξω στη ζέστη όλη την ημέρα, συμμετέχοντας σε σωματική δραστηριότητα».

Στο Ανατολικό Λονδίνο, η διευθύντρια της Ακαδημίας Κοριτσιών Clapton προειδοποίησε για πρόωρο τερματισμό εν μέσω φόβου ότι οι σχολικές εγκαταστάσεις δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη. Η Άννα Φέλθαμ είπε στους γονείς: «Ήδη, πολλές τάξεις είναι πολύ ζεστές, ακόμη και με θαυμαστές, και οι μαθητές δυσκολεύονται να παραμείνουν δροσεροί, να πίνουν αρκετό νερό και να διατηρήσουν τη συγκέντρωση στα μαθήματα.

Και το Δημοτικό Σχολείο Red Hall στο Ντάρλινγκτον απαγόρευσε στα παιδιά να παίζουν έξω στην καυτή ζέστη, εκτός αν φορούν καπέλο, λέγοντας ότι ήταν «πραγματική ανησυχία» που πολλοί μαθητές πήγαιναν σχολείο χωρίς καπέλο αυτήν την εβδομάδα.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις της υπερβολικής ζέστης κατά την πορτοκαλί προειδοποίηση;

Το Met Office εξέδωσε πορτοκαλί καιρική προειδοποίηση για υπερβολική ζέστη σε ολόκληρη την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη – καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και μέρος της Ουαλίας.

Το σύστημα προειδοποίησης ακραίας ζέστης κυμαίνεται από κίτρινο έως κόκκινο και υποδεικνύει πόσο πιθανό και πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχει ο καιρός στη δημόσια ζωή. Μια πορτοκαλί προειδοποίηση αναφέρει ότι οι θερμοκρασίες είναι πιθανό να έχουν υψηλό αντίκτυπο.

Η προειδοποίηση αναφέρει ότι η «υπερβολική ζέστη» θα μπορούσε να οδηγήσει σε «εκτεταμένες επιπτώσεις στους ανθρώπους και τις υποδομές».

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι ο καύσωνας θα μπορούσε να επηρεάσει την υγεία όλων – όχι μόνο των ευάλωτων – ενώ θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τις παροχές ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού. Δείτε πώς θα μπορούσε να επηρεάσει διαφορετικά μέρη της καθημερινής ζωής:

Προβλήματα και στα τρένα

Το Met Office αναφέρει ότι είναι πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις σιδηροδρομικών ταξιδιών με «δυνατότητα σημαντικών προβλημάτων ευημερίας για όσους αντιμετωπίζουν ακόμη και μέτριες καθυστερήσεις».

Το Network Rail έχει προειδοποιήσει ότι οι υπηρεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να υπόκεινται σε περιορισμούς ταχύτητας για να αποφευχθεί το λυγισμό των σιδηροτροχιών, με τους Avanti West Coast, South Western Railway και Heathrow Express να προειδοποιούν για πιθανή διακοπή. Η West Midlands Trains και η London Northwestern Railway έχουν ήδη επιβάλει όρια σε τμήματα του δικτύου τους αυτή την εβδομάδα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι είναι πιθανές καθυστερήσεις στους δρόμους και το κλείσιμο των δρόμων κατά την περίοδο συναγερμού για τη ζέστη.

Η RAC προέτρεψε τους αυτοκινητιστές να «σκεφτούν προσεκτικά πριν οδηγήσουν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν μια βλάβη». Λέει ότι οι αυτοκινητιστές πρέπει να ελέγχουν τη στάθμη ψυκτικού και λαδιού κάτω από το καπό όταν ο κινητήρας είναι κρύος.

Πρόσθεσε: «Εάν οι θερμοκρασίες έφταναν περίπου τους 40 βαθμούς Κελσίου, όπως προβλέπουν ορισμένοι, τότε οι άνθρωποι θα πρέπει να αμφισβητήσουν την απόφασή τους να οδηγήσουν εξαρχής».

Το Συμβούλιο της Κομητείας του Χάμσαϊρ ετοιμάζεται να αναπτύξει άμμο ως απάντηση στο λιώσιμο των δρόμων, λέγοντας ότι τα μηχανήματα θα απλώσουν ελαφριά σκόνη άμμου που «λειτουργεί σαν σφουγγάρι για να απορροφήσει την περίσσεια πίσσας».

Συνιστάται στους αυτοκινητιστές που βρίσκουν πίσσα κολλημένη στα ελαστικά τους να την ξεπλένουν με ζεστό σαπουνόνερο.

Οι προϊστάμενοι υγείας φοβούνται ότι το NHS θα κατακλυστεί από μια σειρά από θύματα που σχετίζονται με τη ζέστη, εάν ο υδράργυρος όντως ανέβει σε επίπεδα που παρατηρούνται συνήθως μόνο στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, που είναι το πιο ζεστό μέρος του κόσμου.

Η προειδοποίηση του Met Office από την Κυριακή έως την Τρίτη – η οποία εκδόθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα – ανέφερε ότι ο καιρός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε ολόκληρο τον πληθυσμό, όχι μόνο σε άτομα που είναι ευάλωτα στην υπερβολική ζέστη, οδηγώντας σε δυνητικά σοβαρή ασθένεια ή κίνδυνο για τη ζωή.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Avanti West Coast προειδοποίησε τους επιβάτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες μεταξύ Λονδίνου Euston και Σκωτίας να προγραμματίσουν εκ των προτέρων λόγω των επιπτώσεων της ζέστης στις σιδηροδρομικές γραμμές. Η εταιρεία είπε ότι τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου ενδέχεται να ακυρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τα ταξίδια τη Δευτέρα και την Τρίτη θα υπόκεινται σε τροποποιημένα χρονοδιαγράμματα.

Πηγή dailymail.co.uk

Οι υψηλές τιμές στην ενέργεια δεν πτοούν τους Γερμανούς: Το 70% υποστηρίζει την Ουκρανία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: