Οι Γερμανοί συνεχίζουν το παραμύθι: Ισχυρισμοί για τις επαναπροωθήσεις, αλλά δεν αναλαβάνουν τις ευθύνες τους

FILE PHOTO: Πρόσφυγες σε δρόμο στην Μυτιλήνη μετά τις καταστροφικές φωτιές που κατέστρεψαν ολοσχερώς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στην ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD αναρτάται μακροσκελής ανταπόκριση από την Αθήνα, η οποία αναφέρεται στο «σκάνδαλο στον ποταμό Έβρο», όπως είναι άλλωστε και ο τίτλος της Tagesschau.

Σημειώνουμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα ελληνικά νησιά είναι μονίμως στόχος των Γερμανών δημοσιογράφων οι οποίοι τις πλείστες φορές υπερβάλουν. Ξεχνούν ότι το πρόβλημα το δημιούργησε η Γερμανία, η οποία δεν βοηθά,ως οφείλει, την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό. Τα πλείστα δημοσιεύματα είναι αρνητικά

Ο δημοσιογράφος Verena Schälter εξιστορεί την περίπτωση ενός ακόμα, όπως σημειώνει η συντάκτης, σκανδάλου επαναπροωθήσεων μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Όπως λέει μετά από ταλαιπωρία πολλών ημερών που παρέμειναν εγκαταλελειμμένοι σε ένα χέρσο νησί στα μέσα του ποταμού χωρίς καν τα αναγκαία για την επιβίωσή τους, απωθήθηκαν βιαίως χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση ασύλου.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια, όπως το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες δεν μπορούν να κάνουν πολλά στην περίπτωση του Έβρου, επειδή η περιοχή είναι σαν ένα «μαύρο κουτί».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κηρύξει τη συνοριακή περιοχή των 200 χιλιομέτρων ως απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και συνεπώς είναι σχεδόν αδύνατον για δημοσιογράφους και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων ακόμα και να προσεγγίσουν.

Επιπλέον, οι αρχές έχουν αναβαθμίσει την περιοχή σε ένα πραγματικό σύνορο υψηλής τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια: Drone και κάμερες θερμικής απεικόνισης παρακολουθούν κάθε κίνηση στην ελληνική και την τουρκική πλευρά όλο το εικοσιτετράωρο.

ΠΗΓΗ: TagesschauVerena Schälter (aπό το studio του ARD στην Αθήνα) – Pushbacks in Griechenland Der Skandal am Fluss Evros

Το Ισραήλ δεν έχει την πολυτέλεια να επικρίνει τον Πούτιν πολύ δυνατά: Μήπως ο Ρώσος ηγέτης θέλει να εκλέξει τον Νετανιάχου;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: