Μόνο στην Ελλάδα! Δεν υπάρχει σωτηρία: Εκτός φυλακής ο καταδικασμένος βιαστής Λιγνάδης: Αποφασίσθηκε αναστολή στην εκτέλεση ποινής

File photo: Ο Δημήτρης Λιγνάδης, οδηγείται στο δικαστήριο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Εκτός φυλακής βγαίνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.

Ηλιόπουλος για την αποφυλάκιση του Δ. Λιγνάδη: Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή

«Από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως σημειώνει, «όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν».

«Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή», τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

— «Η απόφαση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, αλλά και με την ίδια τη βαρύτητα των πράξεων. Για τέτοιου είδους εγκλήματα, ιδιαίτερα σε βάρος ανηλίκων, δεν υπάρχει κανένα έδαφος για επιείκεια στην ποινική μεταχείριση» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε σχόλιο του.

Αφίσα που κυκλοφόρησε μετά την απόφαση για αποφυλάκιση του Λιγνάδη.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δυο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού για τις οποίες δικάστηκε.

Αυτή είναι η τελική ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων επί της ποινής. Στην απόφαση για την τελική ποινή που επιβλήθηκε στον σκηνοθέτη μειοψήφησε ένορκος και πρόεδρος που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών. Να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του σκηνοθέτη ζήτησε ο εισαγγελέας αλλά την τελική απόφαση θα την λάβει εντός της ημέρας (για την αναστολή) το δικαστήριο.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να επιβληθεί στον Δ. Λιγνάδη κάθειρξη 12 ετών για κάθε μια πράξη για την οποία κρίθηκε ένοχος. Να σημειωθεί ότι δικαστές και ένορκοι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο (σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη). Το δικαστήριο θα αποφασίσει τώρα για τον αν θα χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επέβαλλε στον ήδη προφυλακισμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Καταδικασμένος βιαστής πλέον ο Λιγνάδης: Ποινή 12 ετών κάθειρξης κατά συγχώνευση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: