Eνταση λόγω Χάγης ανάμεσα σε Ισραήλ και Νότια Αφρική: Aναστέλλει τα δρομολόγια της προς το Γιοχάνεσμπουργκ η αεροπορική εταιρία Εl Al

Αεροσκάφος της Ισραηλινής εταιρίας El Al. EPA/US EMBASSY IN MOROCCO HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει στα τέλη Μαρτίου τα δρομολόγιά της προς το Γιοχάνεσμπουργκ, μετά τη μεγάλη πτώση στη ζήτηση, αφού η Νότια Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων στο Διεθνές Δικαστήριο.

Η El Al πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα με προορισμό το Γιοχάνεσμπουργκ.

«Οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να πετάξουν στη Νότια Αφρική», δήλωσε μία εκπρόσωπος της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας.

«Ακυρώνουν τα εισιτήριά τους και τα αεροπλάνα είναι σχεδόν άδεια (…) Κατανοούμε ότι ευθύνεται η κατάσταση, διότι ήταν διαφορετικά προηγουμένως», πρόσθεσε.

«Το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να πάνε στη Νότια Αφρική, αλλά θέλουν να πάνε αλλού μας βοηθά να αποφασίσουμε να αναστείλουμε αυτό το δρομολόγιο», πρόσθεσε.

Και η El Al αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας και σημείωσε ότι, μόλις σταματήσει τις πτήσεις προς το Γιοχάνεσμπουργκ, θα επεκταθεί στη Βόρεια Αμερική, την Μπανγκόκ και το Τόκιο στην Ασία, ενώ παράλληλα θα αναζητήσει και νέους προορισμούς.

Οι δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου αναμένεται να εκδώσουν σήμερα απόφαση για το αίτημα της Νότιας Αφρικής να ληφθούν έκτακτα μέτρα εις βάρος του Ισραήλ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Σε απόγνωση οι άμαχοι στην Χαν Γιουνίς που ισοπεδώνεται από το Ισραήλ: Σήμερα αναμένεται η απόφαση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης  

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: