«Γέρνει» λίγο πιο δεξιά η νέα κυβέρνηση του Μακρόν: Με τεκμήριο αθωώτητας παραμένει η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

File photo O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν EPA, YOAN VALAT




Ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας ο ανασχηματισμός της γαλλικής κυβέρνησης, ο οποίος δεν προκάλεσε ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς στις θέσεις τους παραμένουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Άμυνας, Εργασίας, Παιδείας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, οι εξουσίες του Ζεράρ Νταρμανέν διευρύνονται και περιλαμβάνουν πλέον και τις υπερπόντιες κτήσεις.

Από το κόμμα «Ορίζοντες» του πρώην πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, ο Κριστόφ Μπεσύ αναλαμβάνει την οικολογική μετάβαση. Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Φρανσουά Μπρον γιατρός από τα επείγοντα, ενώ ο πρώην υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν γίνεται κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά στην ελληνίδα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, παραμένει στη θέση της παρά τα αρνητικά δημοσιεύματα, καθ’ ότι ο χαρακτηρισμός «γυναικολογική βία» δεν υπάρχει στο ποινικό δίκαιο και υπερισχύει επομένως, το τεκμήριο αθωότητας.

Αναμφισβήτητα η νέα κυβέρνηση «Μπορν 2» γέρνει προς τα δεξιά όπως και η πρώτη.

Να επισημάνουμε όμως κάποιες προσπάθειες εξισορρόπησης με την αριστερά πτέρυγα όπως: με την επιλογή της οικονομολόγου Λωράνς Μποον, (με ειδίκευση στην ευρωπαϊκή πολιτική και πρώην συμβούλου του Φρανσουά Ολάντ), ως υφυπουργού Εξωτερικών υπεύθυνη για την Ευρώπη.

Επίσης την ανάθεση του υπουργείου Πόλης και Στέγασης στον σοσιαλιστή Ολιβιέ Κλέιν.

ΠΗΓΗ: DW

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Αντεπίθεση της κυβέρνησης κατά Tσίπρα για: Παπαγγελόπουλο, Ειδικό Δικαστήριο, Novartis-Είχατε σχέδιο άλωσης πολιτεύματος, θεσμών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: