Ο Τάκης Μπαλτάκος, δικηγόρος και πρώην γ.γ. της Κυβέρνησης, νέος πρόεδρος της ΕΠΟ: Με ευρεία πλειοψηφία

File Photo: Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Με 59 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 65 ψηφισάντων, ο Τάκης Μπαλτάκος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η Ειδική Εκλογική Συνέλευση της ΕΠΟ επικύρωσε την εκλογή του έμπειρου νομικού, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία της ομοσπονδίας.

Νωρίτερα διεξήχθη η τακτική Γ.Σ. της ΕΠΟ, κατά την οποία εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός (65 «ναι», 2 «όχι», 2 λευκά), ο οικονομικός απολογισμός (67 «ναι», 1 «όχι», 1 αποχή), ο προϋπολογισμός (67 «ναι», 2 «όχι»), οι τροποποιήσεις του Καταστατικού (67 «ναι», 1 «όχι», 1 αποχή) και η έκθεση των Ορκωτών για την επόμενη χρήση (ομόφωνα).

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι νομικός. Επί οκτώ χρόνια (από το 1990 μέχρι το 1998) θήτευσε ως νομικός σύμβουλος στην ΕΠΑΕ με πρόεδρο ότον Γιώργο Δέδε. Την ίδια περίοδο (1992-1997) βρισκόταν και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ως νομικός σύμβουλος του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο κ. Μπαλτάκος έχει περάσει και από το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε επίπεδο συνεργασίας.

Ήταν ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και θα διαδεχθεί τους αναπληρωτές προέδρους Παπαχρήστο και Δημητρίου. Ο Δημητρίου είχε αναλάβει μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη που είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 (έμεινε ουσιαστικά μόλις πέντε μήνες!) αλλά του επεβλήθη τρίμηνη αργία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και τον αντικατέστησε για δύο μέρες ο Παπαχρήστος.

Ο κ. Μπαλτάκος γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε Νομική στην Αθήνα, απ’ όπου αποφοίτησε το 1977. Ξεκίνησε τη δικηγορία στο γραφείο του Τρύφωνα Κουταλίδη μαζί με τον Κώστα Καραμανλή.

Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1977. Το 1987 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον όρισε μέλος της ΟΚΕ Υπουργείου Εξωτερικών.

Διατέλεσε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια ενεπλάκη με την ίδρυση άλλων θνησιγενών πολιτικών σχηματισμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ιστορικό ράλι Ακρόπολις με 115 συμμετοχές (102 αυτοκίνητα και 13 μοτοσυκλέτες: Εκκίνηση Σάββατο 4 Ιουνίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: