Ο Ίλον Μασκ απειλεί να αποχωρήσει από την συμφωνία για την εξαγορά του Twitter

FILE PHOTO: Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter, Ίλον Μασκ. EPA, Patrick Pleul / POOL




Ο Έλον Μασκ απειλεί να ακυρώσει την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατηγορώντας την εταιρεία ότι του αποκρύπτει στοιχεία για ανεπιθύμητα μηνύματα και ψεύτικους λογαριασμούς, κάτι που όπως τονίζει συνιστά παραβίαση των όρων της συμφωνίας συγχώνευσης.

Οι δικηγόροι του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla και της SpaceX απείλησαν με επιστολή τους προς το Twitter τη Δευτέρα.

Η επιστολή αναφέρει ότι ο Μασκ έχει ζητήσει επανειλημμένα τις πληροφορίες από τις 9 Μαΐου, περίπου ένα μήνα μετά την προσφορά του να αγοράσει την εταιρεία, ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει πόσοι από τους 229 εκατομμύρια λογαριασμούς της εταιρείας είναι ψεύτικοι.

Οι δικηγόροι αναφέρουν στην επιστολή ότι το Twitter προσφέρθηκε μόνο να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις μεθόδους δοκιμών της εταιρείας. Αλλά υποστηρίζουν ότι αυτό «ισοδυναμεί με άρνηση των αιτημάτων δεδομένων του κ. Μασκ». Ο Μασκ θέλει δεδομένα για να μπορεί να κάνει τη δική του επαλήθευση για τις χαλαρές μεθοδολογίες του Twitter, όπως λέει.

Οι δικηγόροι λένε ότι με βάση την τελευταία αλληλογραφία του Twitter, ο Μασκ πιστεύει ότι η εταιρεία αντιστέκεται και εμποδίζει τα δικαιώματα πληροφόρησης του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης του Απριλίου.

«Πρόκειται για σαφή ουσιώδη παραβίαση των υποχρεώσεων του Twitter βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης και ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρει η επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Μαΐου έγινε γνωστή η είδηση ότι Έλον Μασκ αναμένεται να υπηρετήσει ως προσωρινός CEO του Twitter αφού ολοκληρώσει την εξαγορά του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η είδηση ​​της νέας θέσης του Μασκ κυκλοφόρησε λίγο αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει 18 επενδυτές δεσμευμένους να συγκεντρώσουν συλλογικά κεφάλαια αξίας άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά του.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ο θόρυβος της κίνησης δίπλα σε δημοτικά σχολεία βλάπτει σοβαρά τις γνωστικές επιδόσεις των μικρών παιδιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: