Οι υψηλές θερμοκρασίες κράτησαν τους Ιταλούς μακριά από τις κάλπες: Μόλις στο 11,5% η προσέλευση για το δημοψήφισμα

File photo via EPA/Stephanie Lecocq




Η Κυριακή 12 Ιουνίου ήταν μια ημέρα διπλής ψηφοφορίας για την Ιταλία.

Από τη μία, 975 από τους 7.904 δήμους αναζητούν μια νέα διοίκηση, καλώντας στην εκλογική διαδικασία σχεδόν 9 εκατομμύρια πολίτες.

Από την άλλη, οι Ιταλοί σε όλη την επικράτεια εκλήθησαν να ψηφίσουν για 5 δημοψηφίσματα με περιεχόμενο δικαίου, όπως για παράδειγμα την ενδεχόμενη κατάργηση του νόμου που αφαιρεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε πολίτες με οριστική καταδίκη για σοβαρά αδικήματα, αλλά και την πρόταση αξιολόγησης των δικαστικών, όχι μόνο από συναδέλφους τους, αλλά και από καθηγητές και δικηγόρους.

Μεγάλες αποχές λόγω των καλοκαιρινών θερμοκρασιών

Όπως είχε προαναγγελθεί, οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες αυτού του Σαββατοκύριακου, οι οποίες ξεπέρασαν σε πολλές περιπτώσεις τους 30 βαθμούς σε όλη την Ιταλία, θα κρατούσαν τους Ιταλούς μακριά από τις κάλπες, όπως και τελικά φαίνεται πως έγινε.

Γεγονός αποτελεί πως, μέχρι το μεσημέρι, ο μέσος όρος προσέλευσης στις κάλπες ήταν μόλις της τάξεως του 6,78%.

Το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουνίου, και λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, η προσέλευση των πολιτών δείχνει περίπου 11,5% για το δημοψήφισμα, ενώ πάνω από το 40% έφτασε για τις δημοτικές ψήφους.

Με τούτα τα δεδομένα, το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να φτάσει το quorum, και οι σχετικές νομοθεσίες θα παραμείνουν ως έχουν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Φώτο φίνις για Μακρόν και Μελανσόν: Περισσότερες ψήφους ο συνασπισμός, πρώτο σε έδρες το προεδρικό κόμμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: