Τρομακτική αποκάλυψη Daily Mail: Ρώσοι διοικητές εκτελούν τραυματίες στρατιώτες τους * Μαρτυρίες αιχμαλώτων [video]

Ρώσοι αιχμάλωτοι μίλησαν για τις φρικιαστικές πρακτικές διοικητών στον Ουκρανό δημοσιογράφο Volodymyr Zolkin του Open Media Ukraine. Photo: Screenshot via Daily Mail video




Οι Ρώσοι διοικητές εκτελούν τους τραυματισμένους στρατιώτες τους αντί να τους ανασύρουν από το πεδίο της μάχης για θεραπεία, δήλωσαν αιχμάλωτοι στρατιώτες από  στρατεύματα του Πούτιν, όπως αποκαλύπτει η βρετανική Daily Mail επικαλούμενη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη των Ρώσων αιχμαλώτων σε Ουκρανό δημοσιογράφο.

Ένας αντισυνταγματάρχης κατηγορήθηκε ονομαστικά ότι πυροβόλησε πολλούς στρατιώτες καθώς κείτονταν τραυματισμένοι.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται καθώς οι έρευνες στην πόλη της φρίκης την Μπούτσα, δείχνουν ότι 650 πολίτες που βρέθηκαν νεκροί δεν χτυπήθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς αλλά πυροβολήθηκαν: κάτι που όπως αναφέρει η αστυνομία αποδεικνύει ότι εκτελέστηκαν από Ρώσους τραμπούκους.

Αλλά η βαρβαρότητά τους δεν απευθύνεται μόνο στους Ουκρανούς, καθώς οι ίδιοι οι Ρώσοι αιχμάλωτοι μίλησαν για τις βάναυσες δολοφονίες των δικών τους δυνάμεων.

  • Οι αιχμάλωτοι στρατιώτες αναφέρθηκαν σε έναν διοικητή που ρώτησε έναν στρατιώτη αν μπορούσε να περπατήσει μετά από τον τραυματισμό του, και όταν ο άνδρας απάντησε ότι δεν μπορούσε, ο αξιωματικός τον σκότωσε αμέσως.

Ο ανατριχιαστικός απολογισμός προέρχεται από νεαρούς στρατιώτες του ρωσικού στρατού που αιχμαλωτίστηκαν από τους Ουκρανούς.

Εμφανίζονται να μιλούν σε ένα βίντεο που έφτιαξε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Volodymyr Zolkin που κατέγραψε τους Ρώσους αιχμαλώτους για το Open Media Ukraine.

Ένας στρατιώτης είπε πώς οι διοικητές «τελείωσαν τους τραυματίες τους».

Ερωτηθείς από τον Zolkin τι εννοεί, ο αιχμάλωτος Ρώσος είπε: «Έτσι … ένας τραυματίας στρατιώτης είναι ξαπλωμένος στο έδαφος και ο διοικητής ενός τάγματος τον πυροβολεί και τον σκοτώνει».

Εξήγησε: «Ήταν ένας νεαρός άνδρας, ήταν τραυματισμένος. Ήταν στο έδαφος. Τον ρώτησαν αν μπορούσε να περπατήσει, έτσι τον πυροβόλησαν με όπλο ».

Ένας δεύτερος στρατιώτης λέει στο βίντεο: «Το πιο σημαντικό πράγμα – δεν ήταν μία περίπτωση. Ο Αντισυνταγματάρχης περιφερόταν τριγύρω…».

Ένας τρίτος στρατιώτης λέει στη συνέχεια: «Πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε έτσι».

Ο δεύτερος στρατιώτης λέει: «Ήταν όλοι νέοι άνδρες».

Ο τρίτος πρόσθεσε: «Θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί, να τους δοθεί βοήθεια, να τους είχαν βγάλει από εκεί. Απλώς τους πυροβόλησε και τους σκότωσε ».

Δεν γίνεται σαφές  από το βίντεο πού στην Ουκρανία έγιναν οι καταγγελλόμενοι πυροβολισμοί τραυματισμένων στρατιωτών από τον διοικητή τους.

Ούτε είναι σαφές  πού είχαν συλληφθεί οι άνδρες ή σε ποια μονάδα υπηρετούσαν.

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε την ώρα που η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν κατάφερε να πάρει πίσω τους νεκρούς της.

Μερικά πτώματα είναι φορτωμένα σε λευκές σακούλες σε βαγόνια τρένου ψυγείου.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο Ostorozhno Media ότι το Κρεμλίνο «δεν έχει πληροφορίες» ούτε για τα πτώματα των  στρατιωτών ούτε για τους τραυματίες στην Ουκρανία.

Ρωτήθηκε: «Άνθρωποι από όλη τη χώρα γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα πτώματα [των νεκρών στρατιωτών στην Ουκρανία]. Και οι αιχμάλωτοι έχουν πρόβλημα…

«Τι θα κάνουμε με τους νεκρούς μας και θα ανταλλάξουμε αιχμαλώτους;»

Απάντησε: «Δεν έχουμε αυτές τις πληροφορίες. Είναι θέμα του Υπουργείου Άμυνας ».

Πηγή: Daily Mail

Πρόεδρε είμαστε εδώ! Ουκρανοί εκδιώκουν τους Ρώσους πέρα απ’ τα σύνορα και στέλνουν βίντεο στον Ζελένσκι [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: