Έφυγε η δημοσιογράφος Αγγελική Κουρούνη: Ήταν η “φωνή της Ελλάδας” στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, μία έμπειρη και καταπληκτική ανταποκρίτρια

Η δημοσιογράφος των γαλλικών Μέσων Ενημέρωσης Αγγελική Κουρούνη. Φωτογραφία από τον Αθήνα 9,84




Στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού France Inter και την εκπομπή Un jour dans le monde υπό τον τίτλο «Φόρος τιμής στην Angélique Kourounis» προβάλλεται αφιέρωμα τεσσάρων λεπτών στην ανταποκρίτρια του μέσου που έφυγε από τη ζωή στις 6 Μαΐου ύστερα από μακροχρόνια περιπέτεια υγείας με αποσπάσματα από χαρακτηριστικά ρεπορτάζ της.

Όπως αναφέρεται, η Angélique Kourounis, φωνή της Ελλάδας στο Radio France για περισσότερα από τριάντα χρόνια ήταν η ανταποκρίτρια του μέσου στην Ελλάδα, καλύπτοντας και ειδήσεις από τα Βαλκάνια.

Από την ελληνική κρίση χρέους το 2008, μέχρι την κατάσταση στο νησί της Λέσβου στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης από το 2015, μέχρι τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023, η δημοσιογράφος είχε καλύψει κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων ρεπορτάζ της, την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας της.

Αφοσιωμένη και έμπειρη γνώστρια της χώρα της, η Angélique Kourounis βρισκόταν στην πρώτη θέση για την καταγραφή των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, την έλευση της Αριστεράς στην εξουσία ταυτόχρονα με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Μαζί με τον δημοσιογράφο Thomas Lacobi σκηνοθέτησε δύο ερευνητικά ντοκιμαντέρ για το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή».

Εκτός από το Radio France, ήταν ανταποκρίτρια πολλών γαλλόφωνων ραδιοτηλεοπτικών και γραπτών μέσων.

ΠΗΓΗ: France Inter – Hommage à Angélique Kourounis

Πρώτο το Star στο σύνολο, στο δελτίο ειδήσεων της 8ης Μαΐου: Εκατομμυριούχος και Ψυχοκόρες, στο Prime Time

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: