Υπερεθνικιστές, μοχθηροί και ισλαμιστές: Η επιστροφή των Τούρκων Γκρίζων Λύκων, αποτελούν απειλή για τους Αρμένιους, του Κούρδους και τους Έλληνες της Γαλλίας

FILE PHOTO: A woman makes the sign of the Gray Wolves during an anti-American demonstration in Istanbul, Turkey. EPA PHOTO, EPA, STR




Για αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία, κάνει λόγο το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro (κείμενο Jean Chichizola), που ομιλεί για υπερεθνικιστές, μοχθηρούς ισλαμιστές.

Σημειώνει ότι, ενώ από το 2020, μετά την διάλυσή τους από τις γαλλικές Αρχές, ήταν σχετικά διακριτικοί, αυτοί οι παραστρατιωτικοί που συνδέονται με την Άγκυρα έκαναν ένα βήμα μπροστά στο Saint-Chamond στα τέλη Απριλίου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα απείλησαν ένα εκλεγμένο αξιωματούχο και αντιπροσώπους της αρμενικής, της ελληνικής και της κουρδικήσ κοινότητας.

Όπως αναφέρεται, αυτή είναι η τρίτη περίπτωση, που συνδέεται με το κίνημα από το 2020, στην περιοχή Saint-Etienne, ένα από τα προπύργια τους, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Σημειώνεται, ότι από τον Φεβρουάριο, τα πράγματα τείνουν να χειροτερεύουν, με συλλήψεις ακτιβιστών για υποστήριξή της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, με φόντο την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση, συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων και τέλος το χακάρισμα ενός κυβερνητικού ιστότοπου, με το ξεκάθαρο μήνυμα:

  • «Εάν θέλετε να ηγηθείτε μιας εκστρατείας κατά των Γκρίζων Λύκων, δεν θα σταματήσουμε τις επιθέσεις μας εναντίον των κυβερνητικών σας τοποθεσιών».

Γίνεται αναφορά σε ανησυχητικές απειλές και προσβολές, το τελευταίο διάστημα, ιδίως κατά της βουλευτού Isabelle Surply, η οποία ζητά το κλείσιμο ενός τζαμιού στην περιοχή του Saint-Etienne,  το οποίο, όπως σημειώνεται, είναι μέρος του δικτύου της Ισλαμικής Συνομοσπονδίας Millî Görüs, «διαβόητα ισλαμο-συντηρητικής, κοντά στο κόμμα του Erdogan.

Υπενθυμίζεται, ότι η Millî Görüs, δημιουργήθηκε το 1969 από τον ισλαμιστή Necmettin Erbakan, μέντορα του Erdogan, και θεωρείται προσκείμενη στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Κατά τον δημοσιογράφο, τα γεγονότα των τελευταίων μηνών θυμίζουν μια ανησυχητική πραγματικότητα:

Αυτή της επίμονης δραστηριότητας στο γαλλικό έδαφος εξτρεμιστών, που σπεύδουν να υπερασπιστούν την κοινότητά τους ενάντια στους «εχθρούς» της και τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας ιδεολογίας, που αναμιγνύει διάφορα μίση, έναν υπερεθνικισμό και έναν αχαλίνωτο ισλαμισμό και όλα, όπως τονίζει, υπό την επιρροή της Άγκυρας.

ΠΗΓΗ: Le Figaro, Jean Chichizola – Ultranationalistes, haineux et islamistes, le retour en force des Loups gris turcs

Γιατί έξι χώρες-μέλη της Ε.Ε. έστειλαν αντιπροσώπους στην ορκωμοσία του Πούτιν; Μήνυμα «σύγχυσης και όχι σταθερότητας»… Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρος στην πρώτη γραμμή!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: