Συνάντηση Δένδια – Μπλίνκεν: Αναδείχθηκε η σημασία των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

FILE PHOTO: Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και της Ελλάδας Νίκος Δένδιας. Photo via twitter Nikos Dendias @NikosDendias




Με τον Αμερικανικό ομόλογό του ‘Αντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

“Είχαμε μια γόνιμη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Aντ.Μπλίνκεν, στην οποία αναδείχθηκε η σημασία των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. Εποικοδομητική συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Κυπριακό και Δ. Βαλκάνια” έγραψε στο Twitter ο Ν.Δένδιας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν στα πάρακάτω σημεία:

– Ήταν μία απόλυτα επιτυχημένη επίσκεψη ότι η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια χώρα πόλος σταθερότητας, δικαίου, ασφάλειας και ανάπτυξης.

– Η Ελλάδα είναι μία χώρα που κρατάει τα κλειδιά της ειρήνης και της ενεργειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

– Είναι μία χώρα της οποίας η κληρονομιά, σε αξίες και αρχές, αναγνωρίζεται ως η πηγή του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Η Ελλάδα είναι ο ηθικός θεματοφύλακας της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

– Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, πέρα από ιστορική φιλία, σήμερα έχουν αμοιβαία συμφέροντα και κοινές καταστατικές αρχές.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας τόνισε ότι τα  τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα δυναμώνει με την πρόοδο που εξασφαλίζει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και του ανθρώπινου δυναμικού της, χάρη στο σχέδιο της Κυβέρνησης. Ο δε λαός είδε τα αποτελέσματα των μεγάλων πολιτικών μας επιλογών και της εργώδους προσπάθειάς μας. Είμαστε πια στο επίπεδο που μας αξίζει και αυτό είναι αφετηρία για να πάμε ακόμα καλύτερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Απίθανα σενάρια από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Βλέπουν» κοινή επίθεση ΗΠΑ και Ελλάδας στην Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: