Πρώην πράκτορας της KGB για τον Πούτιν: Ίσως έχει πάρκινσον, ή άνοια, σίγουρα κυλά στην παραφροσύνη του Στάλιν [videos]

File photo: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε πρόσφατη συνομιλία του με τον υπουργό Άμυνας φαίνεται να κρατιέται επίμονα από το τραπεζι και το σώμα του να είναι κάπως βυθισμένο στην πολυθρόνα. Φωτογραφία via Kremlin, Ρωσική Προεδρία




Εκτιμήσεις που, αν μη τί άλλο, δεν καθησυχάζουν για την πορεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κάνει για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, πρώην πράκτορας της KGB που αυτομόλησε στη Δύση και ζει σήμερα στην Βρετανία.

Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα The Sun, ο 62χρονος πρώην κατάσκοπος Μπόρις Καρπίτσκοφ, δηλώνει πως  ο Ρώσος πρόεδρος είναι πιθανό να πάσχει από Πάρκινσον και άνοια, στα πρώιμα στάδιά της. Αναφερόμενος δε στην εμμονή του ότι περιτριγυρίζεται απο “προδότες” τον παρομοιάζει με τον Στάλιν και τη ροπή στην παραφροσύνη….

Παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιμένει ότι η υγεία του Πούτιν είναι «εξαιρετική», οι πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του μετά την εισβολή στην Ουκρανία έχουν  πυροδοτήσει φήμες για τη φυσική του κατάσταση .

Ωστόσο , ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος Καρπίτσκοφ δηλώνει ότι  ακόμη και τα μέλη του στενού κύκλου του Πούτιν δεν ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του προκειμένου να προστατευθεί την εικόνα του «ισχυρού άνδρα».

Ο Ρώσος αποστάτης, ο οποίος τώρα ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι ο Πούτιν βλέπει τους πάντες ως “προδότες” – και η υγεία του ήταν ένα “ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα”.

Ο πρώην διπλός πράκτορας είπε στη Sun : «Είναι – ή τουλάχιστον ενεργεί – σαν παράφρονας και διακατέχεται από παρανοϊκές ιδέες.

«Βλέπει κυριολεκτικά τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται μέσα στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και ακόμη και μέσα στον στενό του κύκλο, ως «προδότες».

«Είναι τόσο καχύποπτος και τόσο εμμονικός με τις παρανοϊκές του ιδέες που μπορεί να συγκριθεί με τον τύραννο Στάλιν».

Ο Καρπίτσκοφ πρόσθεσε ότι είναι πιθανό ο Πούτιν να υποφέρει από «πολλές» παθήσεις, όπως τα πρώτα στάδια της άνοιας και της νόσου του Πάρκινσον .

Είπε: «Δεν είμαι γιατρός ο ίδιος… αλλά υπάρχει μια σοβαρή ανησυχία ότι ο Πούτιν υποφέρει από πολυάριθμες σωματικές παθήσεις – πιθανώς από αθλητικούς τραυματισμούς κατά τα νεανικά του χρόνια.

«Αυτό είναι κάτι που μαζί με άλλα  επηρεάζουν τους ηλικιωμένους – όπως η άνοια στα αρχικά στάδια.

«Αλλά είναι πολύ γνωστός στον στενό του κύκλο ως ένα άτομο που «δεν ξεχνά τίποτα» και που θυμάται λεπτομέρειες πολλών ανθρώπων που γνώρισε.

«Ένα άλλο πιθανό ζήτημα μπορεί να είναι – αν κρίνουμε από το πώς κινείται – ότι ο Πούτιν μπορεί να υποφέρει από τα αρχικά στάδια είτε του Πάρκινσον είτε από άλλη σοβαρή διαταραχή που προκαλείται από κάποια μορφή καρκίνου, για παράδειγμα, όγκο στον εγκέφαλο».

Το Κρεμλίνο πάντα αρνείται οποιαδήποτε ασθένεια για τον  Πούτιν που κλείνει φέτος τα 70 του χρόνια. Ωστόσο,  εμφανίστηκε μπερδεμένος και λαχανιασμένος  στην τελευταία του ομιλία, κατά την οποία απείλησε τη Δύση με πυρηνικά όπλα.

Ο πρόεδρος φαινόταν να δυσκολεύεται να πάρει ανάσα και σταμάτησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μπερδεύοντας τα λόγια του και δείχνοντας εξαντλημένος.

Και την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο Πούτιν βιντεοσκοπήθηκε να  πιάνεται επίμονα από  το τραπέζι και να κάθεται κάπως ξαπλωμένος στην καρέκλα του, πυροδοτώντας περαιτέρω φήμες ότι μπορεί να πάσχει από Πάρκινσον.

  • Ο καθηγητής Erik Bucy, ειδικός στη γλώσσα του σώματος από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, είπε στη Sun όταν είδε το βίντεο: «Είναι ένας εκπληκτικά αποδυναμωμένος Πούτιν σε σύγκριση με τον άνθρωπο που παρατηρούσαμε πριν από μερικά χρόνια.

«Ένας πρόεδρος με φυσική υγεία δεν θα χρειαζόταν να κρατιέται στηριγμένος με ένα χέρι απλωμένο για στήριξη και δεν θα αδυνατούσε να κρατήσει και τα δύο πόδια πατημένα στο έδαφος».

Και τα  χέρια του Ρώσου ηγέτη έτρεμαν πολύ σε ένα άλλο βίντεο που τον δείχνει να χαιρετίζει τον  Λευκορώσο  πρόεδρο  Αλεξάντερ Λουκασένκο  στο Κρεμλίνο.

Το βίντεο δείχνει έναν αδύναμο Πούτιν να απλώνει το χέρι του για να χαιρετήσει τον Λουκασένκο πριν αποσυρθεί και περπατήσει στο δωμάτιο.

Στη συνέχεια, τα γόνατά του λυγίζουν καθώς περπατά για να αγκαλιάσει τον Λευκορώσο ομόλογό του .

Είναι το πιο πρόσφατο βίντεο που θέτει υπό αμφισβήτηση την υγεία του, αφού πρόσφατα πλάνα  έδειξαν τον Πούτιν να δαγκώνει τα χείλη του και να τρέμει σποραδικά στην λειτουργία του Πάσχα, ενισχύοντας περαιτέρω τους ισχυρισμούς ότι ο αυταρχικός ηγέτης πάσχει από ανίατη ασθένεια.

Οι ειδικοί έχουν επίσης επισημάνει ότι φαίνεται «φουσκωμένος» στο πρόσωπο και «αδυνατισμένος» στο σώμα.

Με πληροφορίες από The Sun

Αποθηκεύστε προμήθειες πρώτης ανάγκης, λέει η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας στους πολίτες: Αλλά χωρίς πανικό….

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: