Ο άθλιος Μεβλούτ έβγαλε επίσημα και χάρτη με 16 νησιά που θέλει η Τουρκία: Το καθεστώς Ερντογάν βουλιάζει και στήνει σκηνικό [video]

O χάρτης που παρουσίασε ο Τσαβούσογλου για τα νησιά που την κυριαρχία τους αμφισβητεί η Τουρκία. Screenshot via YouTube




Αποφασισμένη να κλιμακώσει ακραία την ένταση με την Ελλάδα εμφανίζεται η Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να στέλνει ουσιαστικά τελεσίγραφο σήμερα βάζοντας θέμα  αποστρατιωτικοποίησης νησιών και ταυτόχρονα τονίζοντας ότι η Άγκυρα τερματίζει τη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

  • Η προετοιμασμένη προκλητική κλιμάκωση από πλευράς Άγκυρας τονίζεται και από το ότι ο Τσαβούσογλου παρουσίασε κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση και χάρτη 16 ελληνικών νησιών για τα οποία θα θέσει θέμα κυριαρχίας!

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική συνέντευξη στους συντάκτες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, ο  Τσαβούσογλου έκανε λόγο για παραβίαση του καθεστώτος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα. Ανέφερε, δε, ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά, «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Συνεχίζοντας και την προσωπική επίθεση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ο Τσαβούσογλου χρησιμοποιεί ενισχυμένους τόνους λέγοντας  ότι η Άγκυρα βάζει τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου.

Είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας ψεύδη με την γνωστή τακτική της μετατροπής του άσπρου σε μαύρο:

“Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά από το 1960. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Έχουμε στείλει δύο επιστολές στον ΟΗΕ . Η Ελλάδα έχει υποβαθμίσει το καθεστώς των νησιών, πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά. Διαφορετικά, αρχίζει το πρόβλημα της κυριαρχίας. Παραβιάζεται εδώ το διεθνές δίκαιο.

Οι συμφωνίες είναι πολύ ξεκάθαρες. Εάν η Ελλάδα δεν κάνει ένα βήμα πίσω στην παραβίαση, θα  ανοίξουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών. Η Ελλάδα κάνει δημαγωγία. Οι Έλληνες πολιτικοί πιστεύουν ότι αν δεν επιτεθούν στην Τουρκία 5-10 φορές την ημέρα, δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους».

Ο χάρτης με τα νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία είναι στο 25.57′ στο βίντεο της συνέντευξης:

 

Με πληροφορίες από Hurriyet/Daily Sabah/Anadolu

Οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν με αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα στις προκλήσεις διαρκείας της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: