Νίκη ελπίδας Champions League για την Ατλέτικο επί των αναπληρωματικών της… αδιάφορης Ρεάλ Μαδρίτης

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Αθλέτικο με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη La Liga epa09934607 Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 08 May 2022. EPA/BALLESTEROS




Η Ατλέτικο αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι της Μαδρίτης, κερδίζοντας την κάτοχο του τίτλου, Ρεάλ, για πρώτη φορά στη La Liga από τον Φεβρουάριο του 2016.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της «Βασίλισσας» στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» με 1-0, χάρις στο πέναλτι του Καράσκο στο 40΄, το οποίο έκρινε το «Derbi Madrileño» και ουσιαστικά χάρισε στην ομάδα του την έξοδό της στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς πλέον βρίσκεται στο +6 από την 5η Μπέτις (58 βαθμοί).

Φουλ ροτέισον από τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος άφησε στον πάγκο επτά βασικούς, μετά την υπέρ προσπάθεια κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και σκεπτόμενος τον τελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ (Σάββατο 28/05, 22:00): Τιμπό Κουρτουά, Ντάνι Καρβαχάλ, Φερλάν Μεντί, Λούκα Μόντριτς, Φεδερίκο Βαλβέρδε, Βινίσιους Ζούνιορ και Καρίμ Μπενζεμά. Εκτός παρέμεινε λόγω τραυματισμού και ο Νταβίντ Αλάμπα.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν έκαναν «pasillo» kαι, αντί γι’ αυτό υπήρχε ένα τεράστιο πλακάτ το οποίο έγραφε: «Entre la prensa y los de amarillo, 120 años de pasillo» (Τύπος και διαιτητές σας κάνουν pasillo εδώ και 120 χρόνια).

Η Ατλέτικο ήθελε τη νίκη για να κάνει άλμα εξόδου στο Champions League και άγγιξε το γκολ μόλις στο τέταρτο λεπτό, με διαγώνιο σουτ του Κορέα που έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Αντρέι Λούνιν.

Η… εναλλακτική εκδοχή της Ρεάλ δεν έβρισκε τα πατήματά της, αφού δεν είχε χημεία και έκανε εύκολα λάθη, τα οποία δεν εκμεταλλευόταν η Ατλέτικο, παρά την διάθεση του (κορυφαίου) Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό και την σαφώς μεγαλύτερη αγωνιστική ένταση σε σχέση με τους Μπλάνκος.

Εντέλει, ό, τι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Σιμεόνε, το πέτυχε το… VAR. Ο Χεσούς Βαγέχο, σε μια διεκδίκηση με τον Κούνια μέσα στην περιοχή, πάτησε τον Βραζιλιάνο, ο διαιτητής κατέφυγε στο VAR και έδειξε (ορθά;) την άσπρη βούλα, από την οποία ο Καρασκό νίκησε τον Λούνιν και άνοιξε το σκορ (40’), έχοντας σημειώσει και τα τρία τελευταία γκολ της Ατλέτικο στο πρωτάθλημα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βρσάλικο, Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλδο (73’ λ. τρ. .Φελίπε) – Γιορέντε, Κόκε, Κοντογκμπιά, Καρασκό – Ματέους Κούνια, Κορέα (46’ Γκριεζμάν).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο (68’ Μεντί), Βαγέχο, Νάτσο – Καζεμίρο (61’ Βαλβέρδε), Κρόος (68’ Μόντριτς), Καμαβινγκά – Ασένσιο, Γιόβιτς (61’ Βινίσιους Ζούνιορ), Ροντρίγκο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 35 αγώνες)

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 81
  2. Μπαρτσελόνα 69
  3. Σεβίλη 65
  4. Ατλέτικο Μαδρίτης 64
  5. Μπέτις 58
  6. Σοσιεδάδ 56
  7. Βιγιαρεάλ 53
  8. Αθλέτικ Μπιλμπάο 52
  9. Οσασούνα 46
  10. Βαλένθια 44
  11. Θέλτα 43
  12. Ράγιο Βαγεκάνο 42
  13. Εσπανιόλ 40
  14. Έλτσε 39
  15. Χετάφε 37
  16. Κάντιθ 35
  17. Γρανάδα 34
  18. Μαγιόρκα 32
  19. Λεβάντε 29
  20. Αλαβές 28

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Ο Μουρίνιο θέλει να… κλέψει τον Τσιμίκα από τον Κλοπ: Δεν τον δίνει η Λίβερπουλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: