Οι Κύπριοι πολιτικοί καταδικάζουν μετά …βδελυγμίας τη διαφθορά, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να την εξαλείψουν

File photo: Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Βρέθηκε στην Κύπρο την  περασμένη εβδομάδα η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κα Margareta Cederfelt.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης άδραξε την ευκαιρία για να την ενημερώσει για τις δήθεν προσπάθειες της κυβέρνησής του να πατάξει τη διαφθορά. Βεβαίως μιλούμε για μία χώρα όπου το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο είναι διεφθαρμένο. Μία χώρα της οποίας ο πρόεδρος της Βουλής και ένας βουλευτής συζητούσαν πως να παρανομήσουν και να κερδοσκοπήσουν με παράνομες πράξεις.

Η Κύπρος βουίζει για συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, στους οποίους πρέπει να καταφύγουν οι ξένοι και ντόπιοι επενδυτές για να μπορέσουν να κάνουν τις δουλειές τους.

Τι είπε ο κ. Αναστασιάδης στην Margareta Cederfelt;

Επιδίωξη της Κυβέρνησης, σημείωσε, είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς και η προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας εμπεδώνοντας το κράτος δικαίου στην Κύπρο.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Κύπριος πρόεδρος, μετά από τα ρεζιλίκια και τις αποκαλύψεις του δικτύου Αλ Τζαζίρα, δεν θα ήταν ακόμα στο στάδιο της επιδίωξης, αλλά θα είχαμε φτάσει στις συλλήψεις και στη τιμωρία των διεφθαρμένων. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί διότι το σύστημα είναι μέρος της κυβέρνησης. Αλληλοπροστατεύονται.

Και αυτός είναι ο λόγος που οι πολίτες πρέπει να προτιμήσουν τους ανεξάρτητους υποψήφιους που δεν έχουν σχέση με τη διαφθορά. Δεν λέω ότι οι κομματικοί υποψήφιοι έχουν αναλάβει υποχρεώσεις για να συνεχιστεί το φαγοπότι. Αλλά δεν παύουν να είναι υποψήφιοι των κομμάτων…

“Κι εσύ φορούσες εκείνο το γλυκό χαμόγελο και τους έδινες φως”: Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για τη μητέρα του…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: