Λεωνίδας Καβάκος: Ντρέπομαι για την τεράστια, ιστορική παραφωνία – Αρνήθηκαν Κρατική Ορχήστρα και Συμφωνική ΕΡΤ συναυλία για Ουκρανία [videos]

Από το βίντεο του Μεγάρου Μουσικής για την επικείμενη συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου για την Ουκρανία και την Μαριούπολη. Screenshot via YouTube/ Megaron – The Athens Concert Hall




Με μια αναλυτική, τεκμηριωμένη και οργισμένη ανάρτηση, ο Λεωνίδας Καβάκος απαντά σε σχόλια και επικρίσεις που ακούγονται στην Ελλάδα για την πρωτοβουλία του να δώσει συναυλία υπέρ της Ουκρανίας.

Ο παγκοσμίου φήμης βιολονίστας και διευθυντής ορχήστρας Λεωνίδας Καβάκος έχει ανακοινώσει ότι διοργανώνει συναυλία την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 20:30 στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία και την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

Ωστόσο, συνάντησε την άρνηση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Συμφωνικής της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στη συναυλία, γεγονός που προκάλεσε την οργή του.

Σε νέα ανάρτησή του στο facebook, ο διεθνούς φήμης βιολονίστας τονίζει ότι στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία τοποθετήσεις όπως αυτές της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ σχετικά με τη συναυλία για το μαιευτήριο στη Μαριούπολη «αποτελούν τεράστια, ιστορική παραφωνία, για την οποία ντρέπομαι».

Η ανάρτηση του Λεωνίδα Καβάκου:

 

 

 

Οι θρυλικοί Pink Floyd ύστερα από 30 χρόνια σιωπής έγραψαν νέο τραγούδι για την Ουκρανία: Hey Hey Rise Up!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: