Οι θρυλικοί Pink Floyd ύστερα από 30 χρόνια σιωπής έγραψαν νέο τραγούδι για την Ουκρανία: Hey Hey Rise Up! [video]

Το τραγούδι είναι την πρώτη καινούρια μουσική που ηχογραφούν μαζί μετά το The Division Bell του 1994 και περιλαμβάνει φωνητικά από τον Ουκρανό τραγουδιστή Αντρέι Χλίβνκι (Andriy Khlyvnyuk) από το ροκ και ποπ συγκρότημα Boombox. Screenshot via YouTube




Οι Pink Floyd κυκλοφoρούν σήμερα το πρώτο τους νέο τους τραγούδι από το 1994 για να υποστηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας. Το κομμάτι ονομάζεται Hey Hey Rise Up.

Το τραγούδι είναι την πρώτη καινούρια μουσική που ηχογραφούν μαζί μετά το The Division Bell του 1994 και περιλαμβάνει φωνητικά από τον Ουκρανό τραγουδιστή Αντρέι Χλίβνκι (Andriy Khlyvnyuk) από το ροκ και ποπ συγκρότημα Boombox.

  • Τα έσοδα από το τραγούδι, που κυκλοφορεί σήμερα  Παρασκευή 8 Απριλίου, θα διατεθούν στην Ουκρανική Ανθρωπιστική Αρωγή.

Στο κομμάτι συμμετέχουν οι David Gilmour και Nick Mason, καθώς και ο επί χρόνια συνεργάτης και μπασίστας Guy Pratt, με τον μουσικό Nitin Sawhney στα πλήκτρα.

Το κομμάτι που ηχογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνει φωνητικά από τον Ουκρανό Χλίβνικ  που λήφθηκαν από ένα κλιπ που δημοσίευσε στο Instagram το οποίο τον δείχνει να τραγουδά στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου.

Ακούγεται να τραγουδά ένα πατριωτικό ουκρανικό τραγούδι διαμαρτυρίας, το The Red Viburnum In The Meadow, και ο τίτλος του κομματιού των Pink Floyd προέρχεται από την τελευταία στροφή του τραγουδιού.

Τα υπόλοιπα μέλη του εμβληματικού συγκροτήματος, ο David Gilmour και ο Nick Mason ηχογράφησαν το τραγούδι την περασμένη εβδομάδα.

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Gilmour, ο οποίος έχει Ουκρανή νύφη και εγγόνια, είπε: «Εμείς, όπως τόσοι πολλοί, νιώθουμε την οργή και την απογοήτευση αυτής της ποταπής πράξης εις βάρος μιας ανεξάρτητης, ειρηνικής δημοκρατικής χώρας που δέχεται εισβολή. Ανθρωποι δολοφονπύνται από μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου».

Ο 76χρονος μουσικός του The Dark Side of The Moon, είπε ότι είχε συναντήσει για πρώτη φορά το συγκρότημα Boombox πριν από μερικά χρόνια.

Εξήγησε: «Το 2015 έπαιξα μια παράσταση στο Koko στο Λονδίνο για την υποστήριξη του Belarus Free Theatre, του οποίου τα μέλη έχουν φυλακιστεί. Οι Pussy Riot και το ουκρανικό συγκρότημα Boombox ήταν επίσης στην παράσταση.

«Έπρεπε να κάνουν το δικό τους κομμάτι, αλλά ο τραγουδιστής τους ο Αντρέι είχε προβλήματα με τη βίζα, οπότε το υπόλοιπο συγκρότημα με στήριξε για το δικό μου – παίξαμε το Wish You Were Here για τον Αντρέι εκείνο το βράδυ.

Πρόσφατα διάβασα ότι ο Αντρέι είχε εγκαταλείψει την αμερικανική περιοδεία του με τους Boombox, είχε επιστρέψει στην Ουκρανία και είχε ενταχθεί στην Εδαφική Άμυνα.

«Τότε είδα αυτό το απίστευτο βίντεο στο Instagram, όπου στέκεται σε μια πλατεία στο Κίεβο με αυτήν την όμορφη εκκλησία με χρυσό τρούλο και τραγουδά στη σιωπή μιας πόλης χωρίς κίνηση ή θόρυβο λόγω του πολέμου…

 

Με πληροφορίες από Metro

Ευνεάνιδες: Ακάθιστος Ύμνος από τo γυναικείο βυζαντινό φωνητικό σύνολο μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες του ΠΑΜΑΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: