Ύβρις Ζελένσκι σε Ελλάδα και Κύπρο: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας παραλίγο να μας ζητήσει και το λόγο…

O Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky (Βολοντίμιρ Ζελένσκι) μιλά μέσω τηλεδιάσκεψης σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, Πέμπτη 07 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Οι απαράδεκτες, πέραν πάσης απαισιόδοξης προσδοκίας, τηλε-εμφανίσεις του Ουκρανου προέδρου στα κοινοβούλια Ελλάδας και Κύπρου σε συνδυασμό με την εξίσου αναιδή παρουσία της Αμερικανίδας υφυπουργού εξωτερικών σε Αθήνα και Λευκωσία, απέδειξαν δύο πράγματα:

Οτι η τουρκική επιρροή στον Ζελένσκι είναι ακόμη ισχυρότερη από την αμερικανική και ότι ολόκληρο το δυτικό στερέωμα, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχουν τον ελληνισμό, έτσι όπως εκπροσωπείται από τους κυρίους Μητσοτάκη και Αναστασιάδη (ιδίως τον πρώτο), κυριολεκτικα…για φάπες.

Η επιστράτευση δύο “μαχητών” του ναζιστικού ταγματος Αζόφ για να “ξεκαθαρισθεί” προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στην άμυνα της Μαριούπολης με τους 100 χιλιάδες ομογενείς και θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο, εάν και εφόσον η ιστορική πόλη παραμείνει σε ουκρανικά χέρια, είχε διάσταση ιστορικής ύβρεως προς τον ελληνισμό.

  • Δεν θα σταθώ στο πως επετράπη αυτή η προσβολή γιατί με “ανθρωπάκια” τύπου Τασούλα στο προεδρείο της βουλής δεν περιμένει κανείς κάτι καλύτερο.

Σημειώνω όμως ότι όλο το προηγούμενο διάστημα τα φασιστοειδή του Αζόφ (όποιος ισχυρίζεται ότι το παραστρατιωτικό αυτό σώμα δεν έχει ναζιστικές καταβολές, απευθείας από την μεραρχία Ες-Ες της Γαλικίας, είναι είτε βαθιά ανιστόρητος είτε παπαγάλος της Νατοικής προπαγάνδας) κυνήγησαν άγρια τους ρωσόφωνους Ελληνες και πρωτοστάτησαν σε εγκλήματα εις βάρος τους.

Μόνον ο πρόξενος της Μαριούπολης μπορεί να μην το έχει αντιληφθεί, γι αυτό ίσως θα παρασημοφορηθεί…

Σε ότι αφορά την ομιλία του Ζελένσκι στην Κυπριακή βουλή δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα περισσότερο, πέραν του ότι επρόκειτο για μία σχεδιασμένη προσβολή στον κυπριακό ελληνισμό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, όχι μόνο δεν αναφέρθηκε σε εισβολή και κατοχή, αλλά στην πράξη “τράβηξε το αυτί” των Κυπρίων για τις “χρυσές βίζες”, τους υπέδειξε πως πρέπει να κόψουν κάθε δεσμό με τη Μόσχα και τους κάλεσε να διώξουν κακήν κακώς τους 50 χιλιάδες Ρώσους πολίτες που ζουν στο έδαφος του νησιού συνεισφέροντας με πολλούς τρόπους στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

  • Οι ιταμές αυτές προκλήσεις είναι φανερό ότι υπήρξαν απόρροια αμερικανικής ενθάρρυνσης για να μην στεναχωρηθεί η Τουρκία και εναρμονίζονται πλήρως με την ανάγωγη στάση της υφυπουργού των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ που πατώντας το πόδι της στο νησί, αναγόρευσε σε… “πρόεδρο Τατάρ” το πολιτικό ανδρείκελο των Κατεχόμενων.

Η ανεπανάληπτη ύβρις Ζελένσκι σε Ελλάδα και Κύπρο, για την οποία οι Τούρκοι μέντορες του θα έχουν ξεκαρδιστει στα γέλια, καθιστά τον κ. Μητσοτάκη υπόλογο για την απόφαση του να στείλει όπλα στους Ουκρανούς.

Ο ίδιος μπορεί να μην έχει κανένα πρόβλημα παίζοντας τον ρόλο ενός γλοιώδη καρπαζοεισπράκτορα στο διεθνές στερέωμα, αλλά οι Ελληνες δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τον ευτελισμό που υπέστησαν για να βρεθούν στην …“σωστή πλευρά της ιστορίας”

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ποιά η εξήγηση για τα εξωπραγματικά ποσοστά των Όρμπαν και Βούτσιτς; Εθνολαικιστές, ή οι τελευταίοι “πατριώτες” στην Ευρώπη;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: