Τα ατού της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό παρουσίασε η Invest Cyprus σε ευρωπαϊκή έκθεση

Η MIPIM θεωρείται εκ των κορυφαίων διεθνών εκθέσεων στον τομέα των ακινήτων αφού συμμετέχουν περίπου 3.800 εκθέτες. photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) είχε για ακόμα μία χρονιά έντονη παρουσία με κυπριακό περίπτερο σε μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εκθέσεις σε θέματα ακινήτων, στην MIPIM (Marche International des Professionnels de la Immobillier), που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15-18 Μαρτίου στην Γαλλία, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του.

Όπως σημειώνεται, η αντιπροσωπεία του Invest Cyprus είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και να ενημερώσει για τις προοπτικές αλλά και τις αποδόσεις του τομέα των ακινήτων.

Η MIPIM θεωρείται εκ των κορυφαίων διεθνών εκθέσεων στον τομέα των ακινήτων αφού συμμετέχουν περίπου 3.800 εκθέτες και την επισκέπτονται ετησίως πέραν των 30.000 επαγγελματιών του τομέα, με έντονη την παρουσία διεθνών θεσμικών επενδυτών οι οποίοι διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων.

«Παρά τις προκλήσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, παρατηρούμε ότι ο τομέας των ακινήτων διατηρεί την επενδυτική του δυναμική. Το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της έκθεσης από θεσμικούς επενδυτές, ήταν σημαντικό, με τους επισκέπτες να θέλουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά, επιβεβαιώνοντας ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο ευρωπαϊκό προορισμό για οργανισμούς που επενδύουν σε εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις», σχολίασε ο CEO του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας.

Στις 16 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο κυπριακό περίπτερο, παρουσιάστηκαν ενώπιον στοχευμένου ακροατηρίου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος. Επίκεντρο των συζητήσεων με ξένους θεσμικούς επενδυτές και διαχειριστές έργων ήταν οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από την εφαρμογή της Στρατηγικής του Υπουργείου Οικονομικών για προσέλκυση διεθνών εταιρειών στη χώρα μας και το κατακόρυφα αυξανόμενο ενδιαφέρον που καταγράφεται ειδικά από επιχειρήσεις του τομέα τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, παρουσιάστηκε το εξειδικευμένο Project Bank, μία ψηφιακή τράπεζα δεδομένων, στόχος της οποίας είναι να φιλοξενεί αναπτυξιακά έργα σε τομείς στρατηγικής προτεραιότητας, τα οποία αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και στην ανάδειξη ευκαιριών επένδυσης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, αφού μέσα από την πρωτοβουλία Tour Invest, ο Οργανισμός εργάζεται προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ζητήματα διαχείρισης προσφύγων συζήτησαν ο Κύπριος ΥΠΕΣ με τον Ουκρανό Πρέσβη στη Λευκωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: