Ενδεχόμενο η συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι λέει το Κρεμλίνο: “Θετικά σημάδια” λέει ο Ρώσος πρόεδρος

File photo: Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. AΠΕ – ΜΠΕ




Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αν και μέχρι σήμερα οι προϋποθέσεις της Ρωσίας για μια τέτοια συνάντηση ουσιαστικά μεταφράζονταν σε παράδοση της Ουκρανίας.

Πάντως, το ενδεχόμενο συνάντησης των δυο προέδρων φέρεται να ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Newsweek και το Skynews, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Mε την επιφύλαξη να δει και την επίσημη μετάφραση των δηλώσεων Πεσκόφ, το Skynews μεταδίδει ότι το Κρεμλίνο δεν αποκλείει συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι,  αλλά θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη προκειμένου να παράξει αποτελέσματα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πεσκόφ και αναπαράγει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι φράσεις που χρησιμοποίησε για την πιθανότητα συνάντησης ήταν «πιθανή» ή «δεν αποκλείστηκε».

Λίγα λεπτά αργότερα, δε, ακολούθησαν δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τις οποίες «υπάρχουν ορισμένα θετικά σημάδια στις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία, όπως του έχουν μεταφέρει οι Ρώσοι διαπραγματευτές».

  • Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, οι συνομιλίες Ρώσων-Ουκρανών συνεχίζονταν πρακτικά σε καθημερινή βάση.

«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Θεωρητικά, είναι πράγματι πιθανό» είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του Tούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν ότι μια συνάντηση μεταξύ Ρώσου και Ουκρανού προέδρου μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι «πρώτα, οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να κάνουν μέρος των εργασιών που απαιτούνται για να διασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο και μόνο για να συναντηθούν, αλλά θα πραγματοποιήσουν επαφές που θα αποφέρουν αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστική, έχει διατυπωθεί και τεθεί υπόψη των Oυκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Πεσκόφ δήλωσε πως οι Ρώσοι που λένε ότι ντρέπονται για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της χώρας στην Ουκρανία δεν είναι πραγματικοί Ρώσοι.

«Ένας πραγματικός Ρώσος δεν ντρέπεται ποτέ να είναι Ρώσος», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για ένα σύνθημα «ντρέπεται να είμαι Ρώσος» που κάποιοι είχαν επαναλάβει τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας. «Αν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, τότε απλώς δεν είναι Ρώσος», είπε ο Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ είπε ότι τα αντιρωσικά αισθήματα αυξάνονται επικίνδυνα στη Δύση και είπε ότι ελπίζει οι δυτικοί ηγέτες να σταματήσουν να υποκινούν μια τέτοια ρωσοφοβία.

 

 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinisto τηλεφώνησε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από μια τηλεφωνική επικοινωνία που έχει προγραμματίσει για σήμερα με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το γραφείο του προέδρου σε δήλωση την Παρασκευή.

 

Mε πληροφορίες από Skynews/ Newsweek

 

 

Ξεδιάντροπα ο Πούτιν “ευλογεί” εξοπλισμό και αποστολή ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία: 16.000 από τη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: