Όργιο xάκερς κατά ουκρανικών ιστοσελίδων: Διαδίδουν ότι το Κίεβο συνθηκολόγησε!




Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι χάκερ εισέβαλαν σε ιστότοπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να διαδώσουν ψευδείς αναφορές ότι η Ουκρανία συνθηκολόγησε και υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με τη Μόσχα.

Την πληροφορία μεταδίδει το Reuters και αναμετέδωσε ο Guardian.

 

Η κρατική υπηρεσία επικοινωνίας και προστασίας πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι είναι άγνωστος ο αριθμός των ιστοσελίδων «περιφερειακών αρχών και τοπικών κυβερνήσεων» που έχει πληγεί και χρησιμοποιείται για τη διάδοση «ψευδών» σχετικά με δήθεν συμφωνία τερματισμού των μαχών.

Η υπηρεσία απέδωσε το όργιο του hacking στον «εχθρό».

Δεν απάντησε πάντως άμεσα προκειμένου να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και άρα δεν κατέστη σαφές σε ποιους ιστότοπους αναφερόταν.

Αρχές του Κιέβου κινητοποιούνται για να αποτρέψουν αυτό που περιγράφουν ως ρωσικά μυθεύματα για τον πόλεμο.

Η Ρωσία αρνείται ότι χρησιμοποιεί χάκερ για να πολεμήσει τους εχθρούς της, αλλά η χρήση κυβερνοκατασκόπων από το Κρεμλίνο σε επιχειρήσεις πληροφοριών έχει τεκμηριωθεί ευρέως στο παρελθόν.

Η ηλεκτρονική παρείσφρηση σε επίσημους ειδησεογραφικούς ιστότοπους ή κυβερνητικούς λογαριασμούς για τη διάδοση παραπληροφόρησης έχει διαπιστωθεί τα προηγούμενα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, ερευνητές παρακολοθούν μια ομάδα χάκερ με την ονομασία «Ghostwriter», η οποία κατηγορείται για ηλεκτρονική παρείσφρηση σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους για να μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις.

Ερευνητές και η ουκρανική κυβέρνηση έχουν συνδέσει στο παρελθόν χάκερ με τη Λευκορωσία, η οποία έχει προσφέρει την επικράτειά της ως εφαλτήριο για την εισβολή της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Guardian Live Blogging και Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ολα πάνε βάσει σχεδίου λέει ο Πούτιν: Βαφτίζει «ήρωες» τους στρατιώτες του, πετάει λάσπη κατά των Ουκρανών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: