Ωμή προειδοποίηση από την αρχιτέκτονα των αμερικανικών κυρώσεων, Τζάνετ Γέλεν: Η ρωσική οικονομία θα καταστραφεί




Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσθετων κυρώσεων για να τιμωρήσουν τη Ρωσία για «ωμότητες» που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, παρόλο που οι υπάρχουσες κυρώσεις προκαλούν ισχυρό πλήγμα στη ρωσική οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

«Η ρωσική οικονομία θα καταστραφεί ως συνέπεια αυτού που έχουμε ήδη κάνει, αλλά… συνεχίζουμε να εξετάζουμε περαιτέρω βήματα που μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε η Γέλεν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Washington Post.

Η Γέλεν δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες πρόσθετες κυρώσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν, αν και σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει σταματήσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τους συμμάχους μας για να εξετάσουμε τις κυρώσεις», είπε η Yellen. «Σε αυτό το σημείο, δεν βλέπουμε τη Ρωσία να υποχωρεί από τον φρικτό πόλεμο που ξεκίνησαν, μια απρόκλητη εισβολή στην ουκρανική πατρίδα. Στην πραγματικότητα, οι θηριωδίες που διαπράττουν εναντίον αμάχων φαίνεται να εντείνονται. Άρα, σίγουρα είναι σωστό για εμάς να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας για να εξετάσουμε περαιτέρω κυρώσεις».

Η υπουργός Οικονομικών εξήγησε τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές ζημιές που προκλήθηκαν από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κατά της Ρωσίας.

«Έχουμε απομονώσει τη Ρωσία οικονομικά. Το ρούβλι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Το ρωσικό χρηματιστήριο είναι κλειστό. Η Ρωσία έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», είπε η Γέλεν , προσθέτοντας ότι η πρόσβαση της ρωσικής κεντρικής τράπεζας στα αποθεματικά της έχει αποκοπεί σε μεγάλο βαθμό.

Η Γέλεν παραδέχτηκε ότι είναι «βέβαιο» ότι οι κυρώσεις θα έχουν οικονομική επίδραση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, αν και είπε ότι οι αξιωματούχοι έχουν εργαστεί για να το ελαχιστοποιήσουν.

Με πληροφορίες από CNN.COM

 

Οι χορηγοί εγκαταλείπουν την Τσέλσι του Αμπράμοβιτς: Ετοιμη να ακυρώσει χορηγία 40 εκατ. λιρών η Three, το σκέφτονται Νike, Hyundai, Hublot

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: