Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν γλιτώνει το σκαμνί: Θα δικαστεί για τον βιασμό 22χρονης ηθοποιού

Ο Γάλλος ηθοποιός Gerard Depardieu το 2015 EPA/ANDREI STASEVICH POOL




Γαλλικό δικαστήριο απέρριψε την Πέμπτη πρόταση του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ να αποσυρθούν οι εναντίον του κατηγορίες για βιασμό, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της υπόθεσης.

Ο 73χρονος ηθοποιός κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση εναντίον νεαρής Γαλλίδας ηθοποιού στο σπίτι του στο Παρίσι το 2018, μια κατηγορία που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «αβάσιμη».

Ωστόσο, ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χάιτζ απεφάνθη ότι υπάρχουν «σοβαρά και επιβεβαιωμένα στοιχεία που δικαιολογούν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να παραμείνει κατηγορούμενος» στην υπόθεση που άσκησε εναντίον του η ηθοποιός, Σαρλότ Αρνό.

Η υπόθεση θα επιστρέψει τώρα στον εισαγγελέα που πρόκειται να συνεχίσει τις εργασίες της για την υπόθεση, είπε ο Χάιτζ.

Η Αρνό , η οποία ήταν παρούσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση, αλλά η δικηγόρος της, Carine Durrieu-Diebolt, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πελάτης της ήταν «ανακουφισμένη».

Ο δικηγόρος του Ντεπαρντιέ, Ερβέ Τεμιμέ, δεν είχε κανένα σχόλιο.

Η Αρνό κατέθεσε την καταγγελία της κατά του ηθοποιού το καλοκαίρι του 2018, όταν ήταν 22 ετών, λέγοντας ότι είχε βιαστεί δύο φορές από τον Ντεπαρντιέ στην έπαυλη του στην αριστερή όχθη στην πρωτεύουσα λίγες μέρες νωρίτερα.

Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και διατάχθηκε να τεθεί υπό δικαστική επιτήρηση, αλλά όχι φυλάκιση.

Ο Ντεπαρντιέ έγινε σταρ στη Γαλλία από τη δεκαετία του 1980 με ρόλους στα «The Last Metro», «Police» και «Cyrano de Bergerac», προτού η «Πράσινη κάρτα» του Peter Weir τον κάνει επίσης διασημότητα του Χόλιγουντ.

Αργότερα έπαιξε σε παγκόσμιες παραγωγές, όπως το «Αμλετ» του Κένεθ Μπράνα , το «Life of Pi» του Ang Lee και τη σειρά «Marseille» του Netflix.

Το 2013, προκάλεσε τεράστια κατακραυγή εγκαταλείποντας τη Γαλλία και παίρνοντας τη ρωσική υπηκοότητα για να διαμαρτυρηθεί για την προτεινόμενη αύξηση των φόρων στους πλούσιους στην πατρίδα του.

Με πληροφορίες από France 24

Στέλνουμε Patriot και θα στέλνουμε όσο χρειαστεί, λέει η Χάρις από την Πολωνία: Επίθεση σε έναν μας, είναι επίθεση σε όλους μας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: