O Τάσος Μητσόπουλος ήταν ένας σημαντικός Άνθρωπος: Ξανά, μέσα στις Πανεπιστημιακές Αίθουσες των ΗΠΑ!

Ο αείμνηστος Τάσος Μητσόπουλος. Ήταν Άνθρωπος και Ηγέτης. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Νέα Υόρκη 

Νέα Υόρκη – 22 Μαρτίου 2022: Η ώρα πήγε σχεδόν 7 το απόγευμα. Η διαδικτυακή τάξη, ήρεμα, να κυλά με συζητήσεις σχετικά με θέματα ηγεσίας. Ήταν η δεύτερη χρονιά που ένας κόμπος έσφιγγε το στήθος! Όμως το υποσχέθηκα.

Το 2018, στο βιβλίο μου “Υπάρχει Ελπίς: Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου”, σου το υποσχέθηκα. Το παράδειγμα σου πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Πέρυσι, η μέρα συνέπεσε με δυο τάξεις μου στο πανεπιστήμιο St. John’s της Νέα Υόρκης. Φέτος, η μέρα συνέπεσε με την τάξη “Leadership” στο άλλο πανεπιστήμιο, το Keller Graduate School of Business.

Όσο κόντευε η ώρα, τόσο πιο πολύ ένιωθα το βάρος στην πλάτη. Βάρος, ίσο με τις αξίες που μας άφησες!

Παιδιά μου, σήμερα κλείνουν 8 χρόνια από τότε που η κοινωνία μας έχασε έναν υπέροχο άνθρωπο που είχα την τιμή να αποκαλώ φίλο. Όχι, δεν θα σας κάνω άλλη διάλεξη! Θα επανέλθω όμως σε κάτι που με ρωτήσατε και ξανασυζητήσαμε πριν δυο βδομάδες, σε αυτήν εδώ την τάξη:

Κύριε Καθηγητά, ο κάθε ομαδάρχης, διευθυντής, πρόεδρος κ.λπ. είναι ηγέτης;

H απάντηση μου πάντα η ίδια: Ο ηγέτης είναι η μεγαλύτερη τιμή που σου δίνει ο κόσμος. Δεν βρίσκεται στα οργανογράμματα των εταιριών και των κυβερνήσεων. Βρίσκεται στις καρδιές μας. Είναι αυτός ή αυτή που (μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών) διαθέτουν τα πιο κάτω:

  • Τιμιότητα
  • Ακεραιότητα Χαρακτήρα (που είναι πάντα ειλικρινής με όλους και κρατά πάντα τον λόγο του)
  • Αφοσίωση
  • Ενσυναίσθηση (η ικανότητα κατανόησης και κοινής χρήσης των συναισθημάτων του άλλου).

Είναι όλα αυτά και τόσα άλλα, που ένας υπέροχος Άνθρωπος, ένας εξαίρετος πολιτικός, κατάφερε να μεταφέρει στις καρδιές του κόσμου, ζεστασιά και ελπίδα, ακόμη και μετά το θάνατο του. Ο φίλος, που όταν κάποτε τον ρώτησα την άποψη του κατά πόσο να ασχοληθώ με το Πολιτικό Μάρκετινγκ, η απάντηση του χαράκτηκε στην καρδιά μου για πάντα:

Αν ΑΓΑΠΑΣ τους ανθρώπους… ΠΡΟΧΩΡΑ!

Αυτό θα ήθελα από όλους εσάς! Σήμερα επιστρέφω σε εσάς τη συμβουλή του Τάσου. Ότι κι αν κάνετε, όπως κι αν αποφασίσετε να το κάνετε, μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από πραγματικους ηγέτες, τίμιους, μπροστάρηδες! Που θα αγκαλιάσουν, θα ακούσουν, θα πασχίσουν!

Ο κόσμος σας έχει ανάγκη!

Γι’ αυτό, αν αγαπάτε τον κόσμο, ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ!

Σας ευχαριστώ!

Αναπαύσου εν Ειρήνη, Τάσο!

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο Βόσπορος και η Αμμόχωστος είδαν πολλές γλάστρες: Ηγέτες ψάχνουν να δουν, που να ποτίσουν το χώμα της ρίζας!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: