Κακοκαιρία «Φίλιππος»: «Όχι» σε άσκοπες μετακινήσεις, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, που χρειάζονται αλυσίδες

File Photo: Οδηγοί βάζουν αλυσίδες σε αυτοκίνητα εν μέσω χιονόπτωσης στην Εθνική οδό. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία «Φίλιππος» σε αρκετές περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν από τα βορειοδυτικά και επεκτάθηκαν με γρήγορο ρυθμό σε όλη τη χώρα.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την λειτουργία των σχολείων, ενώ χιόνι έπεσε και στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στη Φυλή (Χασιά) λόγω χιονόπτωσης δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα προς Δερβενοχώρια από το ύψος της μονής Κλειστών.

Επίσης, κλειστή είναι η οδός Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Αγιο Πέτρο στην Πεντέλη.




Από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης σε ισχύ είναι απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα και τα μεγάλα φορτηγά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην Αττική Οδό, στον περιφερειακό Υμηττού και στον περιφερειακό Αιγάλεω.

Η κίνηση των οχημάτων από τα διόδια των Αφιδνών γινόταν το πρωί μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στα διόδια η Τροχαία επέτρεπε τη διέλευση μόνο των οχημάτων που έχουν αλυσίδες και δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα από εκατοντάδες οχήματα που σταματάνε για να τοποθετήσουν οι οδηγοί τις αλυσίδες.

Με νέα ενημέρωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική σημειώνει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει από χθες απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων στην Αθήνων-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αναστάσεως, από το κοιμητήριο Παπάγου προς Υμηττό. Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι το πάρκο Ανατολής.

Την ίδια ώρα ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια απευθύνει η Πολιτική Προστασία, με μήνυμά της, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Φιλιππος» που πλήττει τη χώρα.

Παράλληλα, για τις παραπάνω περιοχές απευθύνει ισχυρή σύσταση και για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία είχε στείλει προειδοποιητικό μήνυμα και απηύθυνε ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Βόρεια, Ανατολική Αττική, περιοχές των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας καθώς, όπως ανέφερε, η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Κλειστά σχολεία

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

● Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
● Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
● Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
● Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
● Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.Αναφορικά με την υπόλοιπη επικράτεια, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε:

Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 10/3, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Νέα Οδό

Την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, στην Αττική Οδό από τις 10:00 από το βράδυ της Τετάρτης 9/3, έως την ύφεση των φαινομένων, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Η Αττική Οδός συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, παρακαλούνται οι οδηγοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις / ενημερώσεις των αρμόδιων Αρχών σχετικά με νέους περιορισμούς που ενδέχεται να επιβληθούν.

Απαγόρευση εισόδου βαρέων οχημάτων αποφασίστηκε επίσης και σε τμήματα της Νέας Οδού / Κεντρικής οδού, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Η πρόγνωση του καιρού

Με αρκετές χιονοπτώσεις, παγετό και τσουχτερό κρύο θα κυλήσει η σημερινή μέρα. Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη:




Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, OPEN

Κάηκαν στην «Ελπίδα» φυσάνε τον «Φίλιππο»: Πλήρης απαγόρευση βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό και άλλα τρία σημεία από τις 10 το βράδυ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: