Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το ανελέητο σφυροκόπημα στην Ουκρανία, τα τελεσίγραφα της Μόσχας και η αντίσταση που προβάλλει το Κίεβο, οι τιμές στα σιτηρά και καύσιμα που συνεχίζουν να αυξάνονται είναι τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου.

Προβάλλονται επίσης η ανάκαμψη στις αγοραπωλησίες ακινήτων, ο γιορτασμός χθες της Καθαράς Δευτέρας και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Ηθικός και πολιτικός κυνισμός. Μου είναι ανυπόφορος» προβάλλει κατηγορίες του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν για τους διαδρόμους της προσφυγιάς.

Αλλού αναφέρεται σε ενεργειακό εφιάλτη με το πετρέλαιο στα 140 δολάρια και το σιτάρι στα 424 ευρώ. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου ο οποίος δηλώνει ότι επεκτατική πολιτική εφαρμόζει η εκκλησία της Μόσχας με τον Πούτιν να ενεργεί με τις ευλογίες του Πατριάρχη της Μόσχας.

Ο «Πολίτης» με τον κύριο τίτλο «Τελεσίγραφο άνευ όρων παράδοσης και ομηρία των αμάχων από Πούτιν» γράφει ότι η Μόσχα ζητάει από το Κίεβο να σταματήσει να αντιστέκεται, να γίνει προτεκτοράτο και να παραδώσει εδάφη.

Αλλού γράφει για τζίρο 81,5 εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία δεκαετία για τα γραφεία κηδειών. Επίσης, αναφέρεται σε σημαντική ανάκαμψη στις αγοραπωλησίες ακινήτων με τα ακίνητα αξίας 100-300 χιλιάδων ευρώ να οδηγούν την κούρσα της ανάκαμψης, προερχόμενη κυρίως από την εγχώρια ζήτηση.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ανελέητο το σφυροκόπημα» και γράφει ότι η Μόσχα παραμένει αδιάλλακτη επιμένοντας ότι η Ουκρανία θα πρέπει να δεχθεί τους όρους της για να σταματήσει η αιματοχυσία.

Αλλού γράφει ότι τελικά ο καιρός επέτρεψε τη μαζική έξοδο στους αγρούς για όσους ήθελαν να κόψουν την «Μούττη της Σαρακοστής». Αλλού αναφέρεται σε βόμβα στην παράταση της θητείας τοπικών αρχών αφού προσφυγή ενώπιον Δικαστηρίου εγείρει θέμα νομιμότητας αποφάσεων μετά τις 31/12/2021.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Εκτοξεύθηκαν οι τιμές των σιτηρών, μειώνονται τα αποθέματα» γράφει ότι οι αγροτικές οργανώσεις καλούν το κράτος να αναλάβει τη διαχείριση των αποθεμάτων.

Αλλού, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας που γιορτάζεται σήμερα, γράφει ότι είναι δυσκολότερες οι προκλήσεις για τις γυναίκες.

Γράφει επίσης για μικρή πρόοδο χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα από τον χθεσινό τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος 

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας επισκέπτεται επισήμως την Κύπρο: Αναβάθμιση σχέσεων και Κυπριακό στην ατζέντα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: