Γλίτωσε από 4 στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ, σκοτώθηκε στο Χάρκοβο από τις βόμβες του Πούτιν

O επιζών του Ολοκαυτωματος Μπόρις Ρομαντσένκο σκοτώθηκε από ρωσικές βόμβες. Photo via Twitter Stift. Gedenkstätten Buchenwald und Mittelbau-Dora @Buchenwald_Dora




Είδηση με ειδική σημασία για όσους πιστεύουν, κάνουν ότι πιστεύουν ή έστω ανέχονται να ακούν το επιχείρημα του Πούτιν ότι εισέβαλε στην Ουκρανία μαχόμενος για την …αποναζιστικοποίησή της.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η διοίκηση του Κέντρου Μνήμης των θυμάτων του Μπούχενβαλντ, αναμετέδωσε ότι ο 96χρονος Μπόρις Ρομαντσένκο σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του στο Χάρκοβο ύστερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

 

Ο Ρομαντσένκο υπήρξε αντιπρόεδρος της διεθνούς επιτροπής για τη μνήμη των θυμάτων των στρατοπέδων συγκέντρωσης Buchenwald και Dora και έως την τελευταία του στιγμή υποστήριζε με κάθε τρόπο εκδηλώσεις εις μνήμην των θυμάτων του ναζισμού.

Το 2012, ο Μπόρις Ρομαντσένκο (δεύτερος από δεξιά στη φωτογραφία που ακολουθεί) ανέγνωσε τον όρκο «Δημιουργώντας έναν νέο κόσμο ειρήνης και ελευθερίας» κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου της απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Η ναζιστική θηριωδία υποχρέωσε τον Ρομαντσένκο να ζήσει τη φρίκη τεσσάρων στρατοπέδων συγκέντρωσης: Buchenwald, Peenemünde, Dora, BergenBelsen.

Νέα ομάδα μισθοφόρων εκτελεστών της Wagner στο Κίεβο: Ο Πούτιν επιμένει παρότι απέτυχαν ήδη τρεις φορές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: