“Εκτός τόπου και χρόνου”, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει η κυβέρνηση τα περί εκλογών άμεσα

File photo: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Εκτός τόπου και χρόνου είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχολιάζοντας τη δήλωσή του περί πρόθεσης του πρωθυπουργού για εκλογές.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου 

Την ώρα που ο όλος ο πλανήτης ανησυχεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ώρα που η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη γεωπολιτική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, την ώρα που οι πολίτες αναζητούν σταθερότητα, ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές που μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να είναι και διπλές. Είναι, κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. Η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ώρα, χρειάζεται αρραγή ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει: 

«Η ευθύνη Μητσοτάκη είναι δραματική. Αποδόμησε την ενεργειακή στρατηγική της χώρας και έφερε την τρομακτική ακρίβεια πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Δούλεψε για τα funds και τα καρτέλ της ενέργειας και όχι για τους καταναλωτές. Φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας αλλά και για επιστροφή σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται ο κος Μητσοτάκης να επιλέξει να δραπετεύσει άμεσα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές πολύ σύντομα και ακόμη πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να βγάλουμε ξανά τη κοινωνία και την οικονομία από μια κρίση που κυβέρνηση της δεξιάς μας κληρονομεί.»

Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: Νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων, νοικοκυριών το επόμενο 10ήμερο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: