Εγκατέλειψε τα Μπολσόι η πρίμα μπαλαρίνα – φαινόμενο Ολγα Σμιρνόβα: Ποτέ δεν πίστευα πως θα ντρέπομαι για τη Ρωσία [videos]

Η Όλγα Σμιρνόβα με τον συνάδελφό της στα Μπολσόι Αντρέι Μπελιακόφ. Φωτογραφία που επαναδημοσιεύθηκε σήμερα από τα διεθνή πρακτορεία. EPA/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / G MANDATORY CREDIT *** Local Caption *** 55729974




Μία από τις σταρ μπαλαρίνες των Μπαλέτων Μπολσόι, η Όλγα Σμιρνόβα, εγκατέλειψε τον παγκοσμίως φημισμένο θίασο για να ενταχθεί στο Ολλανδικό Εθνικό Μπαλέτο στο Άμστερνταμ.

Ετσι, έγινε η πρώτη Ρωσίδα χορεύτρια του ρωσικού συγκροτήματος που έκανε αυτό το βήμα από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

«Η Σμιρνόβα ήταν πολύ ξεκάθαρη στην πρόσφατη καταγγελία της για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία καθιστά τη δουλειά της στην πατρίδα της αβάσταχτη », ανέφερε το Ολλανδικό Εθνικό Μπαλέτο σε ανακοίνωσή του.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι είμαι ενάντια στον πόλεμο με όλη μου την ψυχή. […] Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να ντρέπομαι για τη Ρωσία […], «Ήμουν πάντα περήφανη για τους ταλαντούχους Ρώσους, για τα πολιτιστικά και αθλητικά μας επιτεύγματα. Τώρα όμως νιώθω ότι υπάρχει μια γραμμή που χωρίζει το πριν και το μετά», έγραψε η 30χρονη πρίμα μπαλαρίνα της οποίας ο παππούς είναι Ουκρανός.

Το μήνυμά της έκτοτε αναπαράχθηκε από πολλούς Ρώσους ακτιβιστές που αντιτίθενται στη ρωσική εισβολή. «Μπορεί να μην βρισκόμαστε στο επίκεντρο της στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι σε αυτήν την παγκόσμια καταστροφή », πρόσθεσε η πρίμα μπαλαρίνα.

Η Σμιρνόβα εντάχθηκε στο διάσημο μπαλέτο Μπολσόι το 2011 και σύντομα πήρε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραστάσεις όπως «Η Λίμνη των Κύκνων» και «Ζιζέλ». Έκτοτε έχει κάνει διεθνείς περιοδείες με το μπαλέτο και έχει εμφανιστεί ως προσκεκλημένη στο American Ballet Theatre και το State Balle της Βιέννης. Θεωρείται από πολλούς χορευτική ιδιοφυΐα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετοί ξένοι χορευτές που συμμετέχουν σε ρωσικούς θιάσους μπαλέτου είχαν ανακοινώσει την αποχώρησή τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα της εισβολής στην Ουκρανία, όπως ο Βραζιλιάνος Ντέιβιντ Μότα Σοάρες και ο Ιταλός Τζάκοπο Τίσι, αμφότεροι στα Μπολσόι.

Εξηγώντας την απόφασή του μέσω Instagram, ο Τίσι έγραψε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας τον κατέστησαν «ανίκανο να συνεχίσει την καριέρα του στη Μόσχα», προσθέτοντας ότι «κανένας πόλεμος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

 

Με πληροφορίες από Liberation

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: