Τέσσερις θάνατοι από κορωναϊό και 2.200 νέα κρούσματα σήμερα στην Κύπρο

File Photo: Δειγματοληψίες στην Κύπρο. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Τέσσερις άνθρωποι απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 σε 802, ενώ 2.200 νέα περιστατικά εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 300.435, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, 168 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, εκ των οποίων οι 43 σε σοβαρή κατάσταση (12 διασωληνωμένοι, 31 σε ΜΑΦ), ενώ 29 ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ποσοστό 66,08% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Από τους τέσσερις θανάτους, ο ένας καταγράφηκε χθες Τετάρτη και οι άλλοι τρεις σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι τέσσερις άνθρωποι που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19 αφορούν σε γυναίκα, ηλικίας 67 ετών, που κατέληξε στις 16 Φεβρουαρίου, άνδρα, ηλικίας 63 ετών, που κατέληξε στις 17 Φεβρουαρίου, άνδρα, ηλικίας 89 ετών, που κατέληξε στις 17 Φεβρουαρίου και άνδρα, ηλικίας 93 ετών, που κατέληξε στις 17 Φεβρουαρίου.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 99.502 διαγνωστικές εξετάσεις με το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των εξετάσεων να ανέρχεται στο 2,21%.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΒΑ

Η Κυπριακή Βουλή ψήφισε νόμο για σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: