Ο λαός του σφίγγει τη… θηλιά και ο Ερντογάν παριστάνει ότι δεν φταίει αυτός: Κάνει ανασχηματισμό, τρώει τον Σοϊλού;

File Photo Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν EPA/Malton DIBRA




Έντονη φημολογία επικρατεί σήμερα για μερικό ανασχηματισμό κυβέρνησης στην Τουρκία.

Ακούγεται κι ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι μπορεί να «αποπεμφθεί» εκτός του Τσαβούσογλου.

Έγιναν 5 οι υπουργοί που τρίζει η καρέκλα τους, όπως αναφέρει το ethnos.gr

Ο Χιουσείν Τσαλισκανέρ, γενικός διευθυντής της Artibir Public Opinion και Market Research Company, ανήρτησε στο twitter ότι: «Λέγεται ότι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού παραιτήθηκε».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από την άλλη πλευρά, ισχυρίστηκαν ότι το τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 2 Φεβρουαρίου 2022 δεν δημοσιεύτηκε ακόμη, επειδή παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Αν και δεν υπάρχει ακριβής χρόνος δημοσίευσης του ΦΕΚ, συνήθως όμως δημοσιεύεται στις 00.00 τα μεσάνυχτα και μετά. Αν η εφημερίδα είναι έτοιμη και δεν έχει έκτακτη ατζέντα, κυκλοφορεί γύρω στις 00.00. Αν όμως υπάρχουν εξελίξεις και έντονη ατζέντα, ο χρόνος της δημοσίευσής της είναι μεταγενέστερος.

Ο Ερντογάν δημιουργεί εκλογικό υπουργικό συμβούλιο;

Μετά την αλλαγή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το αναθεωρητικό μήνυμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «εάν χρειαστεί, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο», κινητοποίησε το πολιτικό παρασκήνιο.

Επισημαίνεται ότι ο Ερντογάν, που έδωσε βάρος σε ονόματα τεχνοκρατών στο υπουργικό του συμβούλιο που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του 2018, τώρα θα αλλάξει τη μορφή επιλέγοντας ονόματα μέσα από το κόμμα, λαμβάνοντας υπόψη την κριτική ότι «οι τεχνοκράτες υπουργοί είναι αποσυνδεδεμένοι από τη βουλή και τον λαό».

Πολιτική «γερακιού» ενόψει εκλογών

Η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τώρα πολιτικές «γερακιού», εφόσον επίκεινται εκλογές, λένε οι πολιτικοί κύκλοι. Υποστηρίζεται ότι η κυβέρνηση θα στραφεί σε πολιτικές πιο ασφαλείς και ότι ο Ερντογάν θα βαδίσει με ονόματα που δεν θα του φέρουν αντίρρηση σε αυτή τη διαδικασία και θα είναι «απολύτως συμβατοί μαζί του».

Βέβαια, έχει ακουστεί τόσες πολλές φορές ότι θα γίνει ανασχηματισμός, και ειδικά για «αποπομπή» Σοϊλού και Τσαβούσογλου, που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά αυτή τη στιγμή τί έχει στο νου του ο Τούρκος πρόεδρος.

Το αγόρι που αποκάλεσε τον Κιλιτσντάρογλου «προδότη»: «Ζητώ συγγνώμη, το μετανιώνω»

«Μου λείπει τόσο πολύ ο πατέρας μου, περιμένω να βγει (από τη φυλακή) Ελπίζω ο πρόεδρός μας να κρατήσει τον λόγο του», δήλωσε σε συνέντευξή του το παιδάκι που έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το παιδί φέρεται να ζήτησε από τον Ερντογάν να απελευθερώσει τον πατέρα του, που είναι φυλακή.

Με πληροφορίες από ethnos.gr, Mαρία Ζαχαράκη

Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία για διαφθορά ο πρώην αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: